EVO KO SU “RUSKI” HAKERI: Agenti tajnih službi u Americi došli do šokantnog otkrića! (VIDEO)

Ovih dana se na sajtu američke nevladine organizacije Centar građanskih inicijativa pojavio link koji vodi na senzacionalno pismo koje je potpisalo 17 bivših saradnika FBI, NSA, CIA i drugih specijalnih službi SAD

 

Naveli da je njihova istraga pokazala da su informacije sa kompjutera Demokratske partije SAD kopirane na spoljni USB i to brzinom od 22,6 Mb/s, što znači da nije bilo nikakve i ničije hakerske krađe jer je ona izvršena bez korišćenja Interneta.

Nije bilo krađe

Potpisnici su se tim pismom obratili Donaldu Trampu, a njime šefu države predočavaju dokaze da je histerija povodom upada „ruskih hakera“ u servere Demokratske partije SAD lišena bilo kakvog realnog osnova.

Naveli su da je njihova istraga pokazala da su informacije sa kompjutera Demokratske partije kopirane na spoljni USB i to brzinom od 22,6 Mb/s, što je znatno iznad mogućnosti Interneta za bilo čiji „distancioni upad“.

Podvukli su da to znači da nije bilo nikakve i ničije hakerske krađe „demokratskih fajova“ jer je ona izvršena bez korišćenja Interneta!

Drugim rečim: kradljivac je bio u prilici da se neposredno posluži kompjuterom-serverom Demokratske partije SAD, u odgovarajućem njenom ofisu.

Ovo znači samo jedno: krađu je izveo neko od demokrata ko je imao dostup partijskim tajnama.

Potpisnici su ukazali i da je njihova istraga pokazala da se radilo o dve krađe. Odnosno: da su prvo bili žskinutiž podaci koji su potom završili na sajtu WikiLeaks, a da je do druge krađe došlo 5. jula 2016-te, nakon što se saznalo za prvu.

Tvrde takođe da su fajlovi koji su bili ukradeni u drugom naletu bili podvrgnuti kompjuterskoj obradi. I to sa namerom da se falsifikovanjem obezbede dokazi da iza krađe stoje „svemogući ruski hakeri“.

Potpisnici pisma posebno navode da su se obe krađe, kao i obrada fajlova, dogodile u vremenskoj zoni američke Istočne obale, što – po njihovom mišljenju – takođe vodi zaključku da su se oba prestupa zaista dogodila na teritoriji SAD i da nije bilo internet-upada spolja.

Krađe izvela dvojica ljudi

Sedamnaestorica posebno ističu da su dve krađe izvela najmanje dvojica različitih ljudi koji su najverovatnije bili saradnici u sedištu Demokratske partije SAD.

Prvi od njih – kako navode – težio da dođe do dokaza da je partijski vrh demokrata umešan u mahnacije tokom unutarpartijske borbe između Hilari Klinton i Bernija Sandersa.

Drugi je – da bi smanjio negativne posledice po imidž Klintonove izazvane prvom krađom – pokušao sve svali na „ruske hakere“.

Nezavisni analitičar Skip Folden, bivši programski menadžer IBM za informacione tehnologije, izučio je rezultate 17 eksperata i podržao njihove zaključke.

Potvrdio ih je i bivši tehnički direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Vilijam Bini.

Isto su potom učinili i neki drugi bivši saradnici NSA.

Pročitajte još: SKANDALOZNO – NATO VEŽBE U SRBIJI: Prvi put u istoriji NATO će održati vojne vežbe u Srbiji, šta će Putin reći na ovo!? (VIDEO)

OPŠTA UZBUNA – KINEZI POKRENULI RATNU MORNARICU: Vojne vežbe odmah pored Koreje, tenzije sve veće! (VIDEO)

SAD OPET UDARA: Ameri našli novu žrtvu, pogledajte kome sada donose “demokratiju”! (VIDEO)

Izvor: Informer

Top