NOVI ZLOČIN AMERIKE: Bacaju bombe po civilima u Raci, gadjaju škole – ogroman broj poginulih, ima i dece! (VIDEO)

Najmanje 43 civila je poginulo u subotu posle najnovijih vazdušnih napada od stane SAD na severni deo Rake, prenosi novinska agencija Sana

 

SANA prenosi da su žrtve izgubile živote posle napada SAD vazdušnim snagama na stambena naselja u Raci.Ovo se desilo nekoliko sati posle noćnog napada na Raku u petak u kome je poginulo sedmoro dece.

SANA prenosi da je SAD pokrenuo seriju napada po gradu namerno ciljajući stambene delove grada.

U medjuvremenu, Dina Asad, zvaničnica iz Rake i članica Sirijskog arapskog crvenog krsta (SARC), izjavila je da je koalicija predvodjena SAD u sredu izvela napad belim fosforom.

Sana navodi da je Asa’ad izjavila da je u napadima belim fosforom pogodjena Nacionalna bolnica u Raci.

“Preko 20 bombi je palo na bolnicu, što je oštetilo električne generatore, ambulantna kola i povredilo čuvare u bolnici.Ta bolnica je zadužena za zbrinjavanje 100.000 ljudi u gradu.

Asa’ad je izjavila da nije bilo prisustva ID u bolnici,dodajući da je ono sa čim se Raka sad suočava više nije borba protiv terorizma već protiv totalnog uništenja.

“Napadi su ciljali škole  i pekare.Čak u i državne institucije potpuno uništene zajedno sa gradskim bunarom”, izjavila je ona.

Favaz Asaf, predsednik SARC u Raci, izjavio je da koalicija SAD i SDF, k0ji se bore zajedno protiv ID, koriste taktiku “spaljena zemlja”.

Preko 65 državnih institucija i objekata je uništeno sa tim da je fabrika šećera najbitnija od njih.

Izjavio e bombardovanje pogodilo škole, banke, prodavnice i pekare, doand bakeries, dodajući da su ulice sad postale puste.

Pročitajte još: ERDOGAN POKREĆE “MAČ EUFRATA”: Konačni obračun sa sirijskim Kurdima! (VIDEO)

NIŠTA BEZ USTAŠKIH POZDRAVA: Tompsonov koncert okupio hiljade ljudi, država sufinancira ludilo! (VIDEO)

BOLESNI TREND U AMERICI: Sami od sebe prave invalide jer se osećaju “previše sposobno”! (VIDEO)

Izvor: Sana

 

Top