UPOZORENJE – ALBANIJA SPREMNA ZA RAT SA SRBIJOM: Jezive procene stručnjaka, 160.000 naoružanih Albanaca čeka znak sa zapada! (VIDEO)

Albanski ekstremisti spremni su za rat! Čak 160.000 naoružanih Albanaca čeka signal svojih mentora sa Zapada da krenu u napad na Srbiju i druge zemlje u regionu

 

Ovo dramatično upozorenje stiže od profesora bezbednosti Milana Mijalkovskog, cenjenog stručnjaka u oblasti borbe protiv terorizma. Prema njegovim rečima, naoružani albanski ekstremisti podeljeni su u devizije širom regiona.

Albanci na ovom prostoru imaju 160.000 ljudi koji su uvek spremni i pod oružjem su. U četiri devizije su raspoređeni na Kosovu, u Makedoniji, na severu Grčke i Crne Gore. Ukoliko sa Zapada, od svojih mentora dobiju komandu za napad, oni će odmah napasti – upozorava Mijalkovski u izjavi za Sputnjik.

Topovsko meso

Prema njegovim, ali i rečima drugih bezbednosnih stručnjaka, Albanci spremaju nove sukobe jer na taj način žele da spreče unutrašnji dijalog o Kosovu koji je inicirao predsednik Srbije Vučić, ali i da spreče eventualne dogovore drugih država sa SAD koji ne bi išli u koncept Velike Albanije.

Priština je, tvrde upućeni, u velikom strahu da bi Zapad uskoro mogao da prihvati neke opcije koje bi zvanični Beograd stavio na sto i zato će na sve načine pokušati to da spreče.

Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo, kaže da nije tajna da postoje oni koji bi voleli da se u regionu ponovo razbukti rat.

Iskustva koja smo imali u prošlosti uče nas da ekstremizmi različitih vrsta nisu izmaštana pretnja. Srbija će naravno učiniti sve da teško uspostavljeni mir na Balkanu bude sačuvan i nastaviti da apeluje na razum svih onih koji bi možda poželeli da se upuste u opasnu igru destabilizacije regiona – kaže Đurić.

Aleksandar Pavić, analitičar ruskog Fonda strateške kulture, kaže da upozorenja stručnjaka treba izbiljno shvatiti.

Procene profesora Mijalkovskog moraju se najozbiljnije shvatiti. Albanci su „topovsko meso“ za evroatlanske integracije u regionu. Njihov zadatak je da onemoguće širenje ruskog i kineskog uticaja, ali i da spreče potpunu stabilizaciju Srbije. Najbolji način za to je haos, širenje narko-mafijaških mreža i „Velika Albanija“ – kaže Pavić.

Pročitajte još: “KRAJINA NIKAD NIJE BILA HRVATSKA” :Direktno iz Haga, Radovan Karadzić se priseća dešavanja na Balkanu! (VIDEO)

“TURKMENISTANSKI PUTIN”: Gospodin svira, peva, ubitačno je precizan, a na Jutubu ga cenzurišu! (VIDEO)

RUSIJA PRETI: Slučaj “Rogozin” može destabilizovati ceo region, a verovatno i Evropu! (VIDEO)

Izvor: Srbija danas/Informer

Top