IPAK GA STIGLA SUDBINA – ALBANSKI KOLJAČ OSTAVIO KOSTI U SIRIJI: Napokon potvrdjena smrt jednog od komandanata ID! (VIDEO)

Koalicione snage predvođene SAD potvrdile su da je jedan od komandanata Islamske države, kosovski Albanac Lavdrim Muhadžeri, ubijen u Siriji

 

Muhadžeri je ubijen 7. juna u vazdušnom udaru kod Majadina, nedaleko od Deir Ezora na istoku Sirije, rekao je portparol koalicionih snaga, pukovnik Rajan Dilon, prenosi AFP.

“On je bio Albanac sa Kosova i samoproklamovani lider stranih boraca Islamske države sa Kosova”, rekao je Dilon novinarima u video-pozivu iz Bagdada.

Kako je naveo, Muhadžeri je bio “najpoznatiji i najradikalniji albanski borac” u Siriji, odgovoran za podstrekavanje džihadističke ideologije u Evropi i ohrabrivanje stranih boraca da odlaze na teritoriju pod kontrolom ID.

Muhadžeri je, naveo je Dilon, bio odgovoran i za planiranje brojnih terorističkih napada, uključujući neuspeli plan o napadu na izraelske fudbalere na meču Izrael-Albanija 2016. u Albaniji.

Pored Muhadžerija, u napadu koalicionih snaga poginulo je još osam njegovih saboraca, kazao je on.

Pročitajte još: LUPIO PA OSTAO ŽIV – “MUR OČIGLEDNO MISLI DA JE DOŠAO MEDJU AFRIČKA PLEMENA” :Stručnjaci u šoku povodom kontroverznih izjava šefa Misije OEBS! (VIDEO)

OBELEŽAVANJE GENOCIDA I ETNIČKOG ČIŠĆENJA: Srbija zavijena u crno, vlasti u Hrvatskoj pozivaju na slavlje..! (VIDEO)

KAKVA ZVER – RUSI USAVRŠILI SVOJE LETEĆE ČUDOVIŠTE: Predstavljen jedan od najboljih aviona današnjice! (VIDEO)

HEROJ MUČENIK – ODSEKLI MU RUKE I PUSTILI GA DA UMRE: Bedan kraj junaka, dušmani da mučili kako su se setili! (VIDEO)

Izvor: Tanjug

Top