NEVIDJENO LICEMERJE – PENS OPTUŽUJE RUSE BEZ DOKAZA: Potpredsednik Amerike našao da priča o stranom “mešanju”…! (VIDEO)

Na samitu Jadranske povelje u Podgorici američki potpredsednik poručio da će armija SAD i balkanske vojske nastaviti da osnažuju međusobnu povezanost

 

Potpredsednik SAD Majk Pens rekao je juče u Podgorici, na samitu Američko-jadranske povelje, da Rusija hoće na silu da crta nove granice na zapadnom Balkanu i poručio da će armija SAD i vojske na Balkanu nastaviti da osnažuju međusobne veze.

Premijer Crne Gore Duško Marković je ocenio da Crnu Goru od članstva u NATO-u „nisu uspeli da odvrate ni direktni spoljni pokušaji da se to spreči”. On je pohvalio „konstruktivnu ulogu SAD u regionu” kao veoma značajnu i dodao da je crnogorsko „savezništvo sa članicama NATO-a i EU prirodno”.

Govoreći o prošlogodišnjim dešavanjima u Crnoj Gori u noći 16. oktobra, kada se odigrao, kako je to okvalifikovalo crnogorsko tužilaštvo, pokušaj državnog udara, za koji je osumnjičilo i državljane Rusije, Pens je kazao:

„Rusija nastavlja da iscrtava nove granice silom na zapadnom Balkanu. Nastojala je da destabilizuje region i podeli vas međusobno i od ostatka Evrope. Namere su bile jasne prošle godine kada su moskovski agenti pokušali da poremete izbore i čak da ubiju premijera i tako razuvere crnogorski narod da ne ulazi u NATO.”

Pročitajte još: SRAMOTA U HRVATSKOJ: Šokantne tvrdnje direktora “Veritasa”, sabotiraju istrage, štite ratne zločince! (VIDEO)

“AMERIKA JE BESKORISNA, UZIMAMO STVAR U SVOJE RUKE”: I Južna Koreja polako okreće ledja Amerima, nema od njih vajde! (VIDEO)

APSOLUTNI ŠOK – AMERIKANCI LANSIRALI SVOJU RAKETU: Situacija sve zategnutija, da li se sprema totalno uništenje!? (VIDEO)

Izvor: Politika

Top