KIDNAPOVANI USRED NOĆI, NIKO NE ZNA GDE SU: Maduro preterao, šta će mu Tramp reći na ovo!? (VIDEO)

Agenti bezbednosne službe Venecuele odveli su juče dvojicu glavnih opozicionih lidera Leopolda Lopesa i Antonija Ledesmu, koji su već bili u kućnom pritvoru, saopštile su njihove porodice

 

Odveli su Leopolda i ne znamo gde je – napisala je na Tviteru njegova supruga Liljian Tintori. Lopesova deca su takođe navela da su agenti odveli njihovog oca.

Lilijan Tintori je emitovala video snimak na kojem se vide agenti bezbednosne službe kako odvode Lopesa.

Drugi predstavnici opozicije i lokalni mediji objavili su fotografije sa mobilnih telefona u trenutku kad su agenti izvodili Lopesa iz njegove kuće.

Lopes koji se nalazi u kućnom pritvoru od 8. jula posle više od tri godine zatvora, i Ledesma u kućnom pritvoru od aprila 2015. godine, dvojica su glavnih lidera opozicije u Venecueli.

Njih dvojica su prošle nedelje pozvali svoje pristalice da bojkotuju izbore za članove Ustavotvorne skupštine, održane na zahtev predsednika Nikolasa Madura.

Lopes je 2014. godine osuđen na 14 godina zatvora zbog uloge u talasu protesta u kojima su stradale 43 osobe.

Ledesma, gradonačelnik Karakasa, optužen je za korupciju i kriminalno udruživanje.

Njihove porodice su navele da je Maduro odgovaran za njihovu sudbinu.

Odveli su Lopesa i Ledesma kako bi nas uplašili i demoralisali – rekao je poslanik opozicije Fredi Gevara.

Izbore u Venecueli su osudile brojne zemlje, među kojima SAD koje su sinoć uvele direktne sankcije protiv Madura smatrajući ga “diktatorom koji prezire volju svog naroda”

Predsednik Venecuele je odbacio te sankcije, navodeći da neće da poštuje “imperijalističke naredbe”.

Maduro je na prve reakcije SAD o održanim izborima rekao da ga nije briga šta misle SAD.

Koga je briga šta govori (američki predsednik Donald) Tramp! Važno je šta govori narod Venecuele – rekao je Maduro.

Tokom glasanja, koje je bojktovala opozicija smatrajući da je namenjen jačanju vlasti Madura čiji predsednički mandat ističe 2019. godine, zabeleženo je nasilje u kojem je poginulo deset osoba.

Broj poginulih od početka talasa protesta u Venecueli koji je počeo 1. aprila, popeo se sad na 120.

EU kritikuje hapšenje opozicionih lidera u Venecueli

Evropska unija kritikovala je danas vlasti Venecuele zbog hapšenja dva opoziciona lidera nakon kontroverznog glasanja o novoj Ustavotvornoj skupštini, navodeći da se radi o “koraku u pogrešnom smeru”, prenosi AFP.

Čuli smo vesti danas i verujemo da je jasno da se radi o koraku u pogrešnom smeru – kazala je na redovnom dnevnom brifingu Ketrin Rej, portparolka Visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini.

Pročitajte još: PANIKA U AMERICI, “ŽIG ZVERI” PRED VRATIMA: Počelo masovno čipovanje ljudi u Americi, evo kako su smislili da uvedu bolesni zakon! (VIDEO)

ZALETELI SE NA RUSKE AVIONE PA MALO PRETERALI: Nato snage izazvale paniku, pogledajte šta su sada uradili! (VIDEO)

POČELO JE – OVO MU NEĆE OPROSTITI: Vučić krenuo u obračun sa opozicijom, najpoznatiji magazin u Srbiji ugašen – skandal u Beogradu!

DA LI OVU ARMIJU IKO MOŽE ZAUSTAVITI: Kina pokazala do sada neviđeno oružje, velika parada u Mongoliji – Crveni zmaj se probudio! (VIDEO)

Izvor: Beta/CBS

Top