APSOLUTNI ŠOK – AMERIKANCI LANSIRALI SVOJU RAKETU: Situacija sve zategnutija, da li se sprema totalno uništenje!? (VIDEO)

 

Američka vojska izvela je danas probu interkontinentalne balističke rakete, nazvane “Minutmen III”, saopštili su američki zvaničnici

 

Proba je izvedena u 9 sati po srednjeevropskom vremenu iz Vandenberg vazdušne baze u južnoj Kaliforniji i putovala je oko 6.759 kilometara ka Maršalovim ostrvima, prenosi AFP.

Kako se navodi, ta najnovija proba desila se svega nekoliko dana nakon što je Severna Koreja testirala ICBM raketu.

Proba demonstrira da je nuklearno preduzeće SAD bezbedno, sigurno, efikasno i spremno da oduzme, uoči i odbrani napade na SAD i njene saveznike – izjavio je komandant vazdušnih snaga.

Prošle nedelje, severnokorejski lider Kim Džong-un hvalio da bi njegova zemlja mogla da napadne bilo koju metu u SAD nakon što je Pjongjang izvršio najnoviju probu interkontinentalne balističke rakete.

Podsećamo šta je juče izjavio na ovu temu republikanski senator Lindzi Grejam.

“Doći će do rata sa Severnom Korejom zbog raketnog programa ukoliko nastave da pokušavaju da pogode Ameriku interkontinentalnm balističkim raketama”, rekao je Grejem, ponovivši da mu je to Tramp rekao.

Pročitajte još: SKANDAL U HRVATSKOJ – HITAN SASTANAK BALKANSKIH LIDERA U SARAJEVU: Hrvati krše Sporazumum o stabilizaciji i pridruživanju! (VIDEO)

PANIKA U AMERICI, “ŽIG ZVERI” PRED VRATIMA: Počelo masovno čipovanje ljudi u Americi, evo kako su smislili da uvedu bolesni zakon! (VIDEO)

POČELO JE – OVO MU NEĆE OPROSTITI: Vučić krenuo u obračun sa opozicijom, najpoznatiji magazin u Srbiji ugašen – skandal u Beogradu!

Izvor: Tanjug

Top