DODIK ODGOVORIO BAKIRU: Bosanski jezik se neće učiti u školama u Republici Srpskoj !

Lider SDA Bakir Izetbegović juče je najavio podnošenje apelacije Ustavnom sudu Srpske u kojoj će tražiti proporcionalnu zastupljenost Bošnjaka u entitetskim institucijama i uvođenje takozvanog bosanskog jezika u školama u Srpskoj.

 

Najavljenom apelacijom Ustavnom sudu Republike Srpske, Bakir Izetbegović očigledno pokušava da doprinese dodatnoj konfuziji u političkom životu BiH, izjavio je za RTRS predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Međunarodni faktor je, kaže, razmazio bošnjačku elitu, koja sada na ovaj način pokušava da dođe do svojih dugogodišnjih ciljeva.

U Ustavu Srpske piše da je jezik kojim govori bošnjački narod njihov jezik, i nijedna druga formulacija u Srpskoj nije moguća, kaže Dodik.

– Ne razumjem zašto se na ovaj način pokušava na silu ili putem kvazipravnog sistema uvesti takva priča o bosanskom jeziku.
Nema bosanskog jezika i to je ono što je veoma jasno. Srpski jezik je jezik srpskog naroda, tako i bošnjački jezik može da bude koji oni hoće, ali ono što mi ne možemo da prihvatimo jeste da se bosanski jezik tretira kao jezik koji će biti izučavan u školama u Republici Srpskoj i to se neće desiti, poručio je Dodik.

Pročitajte još: DODIK ODBRUSIO BAKIRU: Bosanski jezik se neće učiti u školama u Republici Srpskoj!

HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA – KOMPILACIJA LAŽI: Pogledajte šta je Vučič pričao pre 10 godina! (VIDEO)

GENIJE DOŠAO DO REVOLUCIONARNOG OTKRIĆA: Zaboravite sve što ste znali o vodi, ona se nalazi u posebnom agregatnom stanju, ovo će vas šokirati! (VIDEO)

“OBJAVILI RAT KRALJEVINI”: Saudijska Arabija opet provocira lažnim tvrdnjama, iz Katara sve negiraju! (VIDEO)
Izvor: RTRS

Top