SLEDI JURIŠ: Munjevitom akcijom SAA zauzela položaje za napad na poslednju stanicu na putu Palmira-Deir Ez Zor! (VIDEO)

Sirijska arapska armija (SAA) pokrenula je u subotu novu fazu ofanzive na poslednje uporište Islamske države (ID) na istoku pokrajine Homs, grad Al Sukna

 

U napadu na zapadne delove Sukne aktivno učestvuje i sirijska avijacija koja je svojim dejstvima naterala teroriste da napuste svoje položaje i postanu lak plen kopnenim jedinicama Sirijske armije.

SAA je danas zabeležila planirani napredak na frontu oko Sukne, izeštavaju sirijski mediji, a vojne jedinice oslobodile su najveći deo strateških tačaka oko zapadnog ulaza u grad.

Nakon oslobađanja Al Sukne, jedinice Sirijske arapske armije koje su krenule u proboj duž puta Palmira-Deir Ez Zor, od konačnog cilja i potpunog sloma Islamske države deliće samo 100 kilometara potpuno nenaseljene pustinje.

Sa druge strane, Tigrove snage sa severne strane, iz pokrajine Raka, stigle su na svega 60 kilometara od sirijske “naftne prestonice”. Ipak, njihov put prema Deir Ez Zoru vodi zapadnom obalom Eufrata, kroz nekoliko gusto naseljenih gradova u kojima Islamska država i dalje poseduje značajne snage.

Pogledajte snimak današnje operacije na zapadnim obodima Al Sukne u kojoj su snage SAA u rekordnom roku izvršile zadate ciljeve:

Pročitajte još: PENTAGON SE SPREMA ZA BIOLOŠKI RAT: Koriste Ukrajince i Gruzijce da dodju do ruskog DNK, sta će Putin da im kaže na ovo!?

ZATVARANJE U KOVČEG, “REKTALNO HRANJENJE”, POLIVANJE VODOM…: Brutalne i jezive metode mučenja CIA, Tramp nema ništa protiv! (VIDEO)

GENIJE DOŠAO DO REVOLUCIONARNOG OTKRIĆA: Zaboravite sve što ste znali o vodi, ona se nalazi u posebnom agregatnom stanju, ovo će vas šokirati! (VIDEO)

Izvor: Pravda

Top