SRAMOTA U HRVATSKOJ: Uprkos zabranama, očajnički žele da polože spomen ploču ustaškom koljaču! (VIDEO)

Predstavnici Udruženja “Hrvatska akademija znanosti i umetnosti u dijaspori” (HAZUD) danas će u Otočcu ponovo pokušati da postave spomen-obiležje Juri Francetiću, koljaču i saradniku ustaškog vođe Ante Pavelića

 

Portparol Udruženja Ivan Biondić izrazio je uverenje da će uspeti u tome, nakon što im je pre mesec dana policija oduzela dve ploče posvećene Francetiću, navode hrvatski mediji.

 Radikalnom udruženju “HAZUD” nije bio uspešan prvi pokušaj postavljanja spomen-ploče ustaškom zločincu Juri Francetiću na rodnoj kući ovog ustaškog zločnca.

Tada su na “svečanost” bili pozvani i predsednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, premijer Andrej Plenković i predsednik Sabora Gordan Jandroković. Vlada Hrvastske osudila je okupljanje ustaša i poslala policiju.

Ovo udruženje je već jednom podiglo sličan spomenik 2004. godine, koji je Vlada Hrvatske posebnom odlukom uklonila.

 

Pročitajte još: APSOLUTNI HIT – IGRAJU SE SA ŽIVOTOM: Neverovatan obred u Indiji otkriva bizarne scene, pogledajte ovo! (VIDEO)

OVO MU JE KRAJ KARIJERE: Poslanik HDZ uhvaćen u pokušaju podmićivanja, ”Platiću tri puta više, samo samo nemoj da objavljuješ” – smeje mu se cela Hrvatska! (AUDIO)

SLAVLJE U SEVERNOJ KOREJI: Drugi uspešan test interkontinentalne rakete, Tramp pobesneo – preti Pjongjangu da će …. (VIDEO)

Izvor: Srna

Top