OVO MU JE KRAJ KARIJERE: Poslanik HDZ uhvaćen u pokušaju podmićivanja, ”Platiću tri puta više, samo samo nemoj da objavljuješ” – smeje mu se cela Hrvatska! (AUDIO)

Franjo Lucić, HDZ-ov poslanik u Saboru, nudio je mito novinaru portala Telegram tražeći zauzvrat da ne piše o njegovom kontroverznom poslovanju i stečaju kompanija u njegovom vlasništvu.

Lucić je novinaru Telegrama u telefonskom razgovoru rekao da je, ukoliko odustane od teksta koji priprema, spreman da plati tri puta više nego što će mu za tekst platiti redakcija.

Bio je vrlo eksplicitan u toj ponudi, ne ostavljajući nikakve sumnje na šta misli i ponovio je to u dva navrata:

– Ono što ćeš ti od redakcije dobiti, ja ću te honorarisati jedan naprema tri, ako ti dobiješ hiljadu, ja ću ti dati tri hiljade!

Novinar je više nedelja istraživao poslovanje kontroverznog slavonskog preduzetnika. Između ostalog bila je u pitanju i prodaja porodične kuće njegovoj deci, za koju su u banci od koje je Lucić uzeo kredit uvereni da je bila fiktivna. Banka je stoga tražila poništenje ugovora.

 Novinar je pokušao da stupi u kontakt sa Lucićem kako bi dobio objašnjenje zašto je nenamenski trošio kredite za razvoj malog preduzetništva i zapošljavanje hrvatskih branitelja, pa je umesto da se bavi drvno-prerađivačkom industrijom krenuo u izgradnju apartmana na jadranskoj obali. Ni u HDZ nisu mogli da mu pomognu da uspostavi kontat jer se “ni njima ne javlja”. Na kraju Lucić se javio sam i ponudio mito i rekao da mi tekstovi štete zbog posolvanja sa bankom.
Top