PROKLINJU DAN KAD SU GA IZABRALI: Vučić zaveo strahovladu, gej premijerka za manje od mesec dana uništila 3 000 porodica – jeziva diktatura u Srbiji!

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da je od početka primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici izrečeno blizu 3.000 hitnih mera.

 

– Policija sada ima veća ovlašćenja, te kao hitnu meru može da izrekne udaljenje nasilnika iz stana ili sprečavanje prilaska žrtvi. Nama je prvi korak i najvažniji, a to je zaštita žrtve – rekao je Stefanović gostujući na TV Pink.

Novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici stupio je na snagu 1. juna ove godine. Novi zakon trebalo bi da spreči nasilje u porodici i pre nego što do njega dođe, onemogući nasilnika da bude uz žrtvu ali i da ojača ugrožene.

Tako će žrtve ponižavajućih komentara, viceva, dobacivanja ili nekog drugog vida neprimerenog ophođenja koje vređa njihovo dostojanstvo, imati mogućnost da osobu koja ih dovodi u taj položaj prijave za krivično delo “polno uznemiravanje”.

Zakon predviđa niz novina uključujući i mogućnost da hitnim merama nasilnik bude udaljen iz stana, ako živi zajedno sa žrtvom.

Opozicija i građani su kritikovali nove mere, navodeći da se sprovode selektivno i bez odbiljnijih provere, što otvara put dodatnim zloupotrebama.

Mali Erdogan

Pozivajući se na informacije iz Višeg javnog tužilaštva list piše u današnjem izdanju da je “u toku izrada više različitih veštačenja u cilju utvrđivanja identiteta izvršilaca krivičnih dela”.

“Policija je zajedno sa BIA povodom ovog slučaja obavila više od 300 informativni razgovora, a istraga je i dalje u toku”, rečeno je Danasu u MUP-u Srbije.

U blizini porodične kuće tadašnjeg premijera, a sada predsednika Aleksandra Vučića u Jajincima, 29. oktobra pronađen je sanduk sa naoružanjem.

Oružje je bilo u šumi blizu kuće čiji je vlasnik Vučićev otac, a u koju, kako je rečeno, premijer često dolazi.

Neposredno nakon što je oružje pronađeno premijer je izjavio da nema dokaza da je reč o atentatu na njega i da je moguće i da je oružje “slučajno ostavljeno”.


Nadmašio Erdogana

Razlozi za smenu aktuelnog predsednika su mnogobrojni, ističu lideri opozicije, ali ne se za sada ne vidi način u kojem se mirnim putem može smeniti vlast u Beogradu.

Hapšenje 300 osoba za atentat koji se nije desio, budući da se radi o zarđalom i nekompletnom naoružanju i municiji iz vremena ratova devedesetih, koje je neko bacio u šumu nedaleko od vikendice predsednika Srbije, a čije slike ni do danas nisu prikazane, jasan su signal do koje mere je režim Aleksandra Vučića spreman da ide, istakao je jedan od lidera opozicije.


Obavezno srednjoškolsko obrazovanje


Sve zemlje potpisnice Agende UN o održivom razvoju, među kojima je i Srbija, moraće da uvedu obavezno srednje obrazovanje do 2030. godine, kaže šefaca Međuresorne radne grupe za sprovođenje Agende Slavica Đukić Dejanović.

Ona je dodala da će se možda ići na to da osnovno školsko obrazovanje traje devet godina, kao u većini evropskih zemalja ili čak deset, a onda da dve godine još budu usmereno srednje stručno obrazovanje.

“To je nešto na čemu će se najviše traditi sa Ministarstvom obrazovanja”, rekla je Dejanović gostujući na TV Pink.

To je samo jedan od 17 postavljenih ciljeva koji se nalaze pred našom zemljom , odnosno 200 država u svetu koje su potpisnice Agende.

Preostalih 16 ciljeva koje potpisnice moraju da ostvare odnosi se na smanjenje siromaštva, zdravu životnu sredinu, popravljanje zdravstva, zapošljavanje, bolji standarad…

“Nijedan od tih ciljeva ne može raditi jedno ministarstvo. Imamo tim Ujedinjenih nacija koji nam pomaže. Vrlo brzo morati da dostavljamo izveštaje šta radimo”, rekla je Dejanović.

Reforme bez kraja

Niz reformskih poteza vlade premijera Vučića izazvali su revolt građana, koji svakodnevno trpe šikaniranja i represiju, brutalna prebijanja i javna poniženja od strane svih organa vlasti, pa čak i komunalne policije.

Pored hapšenja i misterioznih smrti pojedinaca koji su na nekoj od društvenih mreža komentarisali lik i delo predsednika i premijerke, u Srbiji se u preteklih nekoliko meseci sprovodi sistematski teror nad opozicijom, zbog čega su u nekoliko navrata morali da reaguju i strani zvaničnici.

Brojne stranke i pojedinci već nekoliko godina ukazuju na strahovladu režima u Beogradu, koji trenutno vodi ekspanzionističku politiku, zbog čega se sve češće nalazi na meti kritika i državljana BiH i Hrvatske, po nizu pitanja, istovremeno sprovodeći reforme u svim segmentima države i društva.

Režimski glasnogovornici upozorili su na novi talas štrajkova i protesta, koje predviđaju za predstojeću jesen, a kao jedan od koraka koji bi mogao da bude i prelomni za obaranje režima u Beogradu navode inicijativu o ”unutrašnjem dijalogu”, koja je planirano da se okonča priznavanjem nezavisnosti južne srpske pokrajine tj. takozvane države Kosova.

Nedavni dogovor radnika kragujevačkog Fijata, u kojem radnici pristaju na protivustavnu klauzulu kojom se obavezuju da neće štrajkovati naredne tri godine u zamenu za minimalno povećanje plata, koje su trenutno najniže na Balkanu, a u slučaju Fijata, ispod državnog proseka, što je kako ocenjuju stručnjaci – ponižavajuće.

Prevario glasače

Kako pojedini mediji u Srbiji navode, Vučić se nije oglušio samo o Ustav, već i o izboru volju građana, koje je kako navode ”ponovo prevario”, sprovodeći poteze o kojima nije ni diskutovano tokom kapanje, što je ističu – samo jedan od dugog niza obmana ”kapitulantskog režima”.

Poseban revolt građana izazvalo je imenovanje kontraverzne gej premijerke Ane Brnabić, koja je dovedena kao kadar Tonija Blera, a čiji je jedini uspeh zataškavanje afera kumova i brata Aleksandra Vučića, medju kojima ističu aferu ”vetroparkovi”, kada je kako navode ”zaradila” funkciju zataškavanjem skandala u koji je umešan Nikola Petrović, Kori Udovički i nekoliko najbližih saradnika sadašnjeg predsednika.

Teror nad sirotinjom

Plenidba imovine postala je svakodnevica građana, a osim gubitka imovine, bes izaziva i činjenica da se radi o mnogostruko uvećanim računima, gde za dugovanja od samo nekoliko hiljada dinara, pri naplati traže astronomske cifre.

Nekoliko stotina slučajeva u kojima su mahom stariji građani postali žrtve totalitarne politike Aleksandra Vučića, samo su delić terora koji režim sprovodi u Srbiji.

Pročitajte još:  NATO OSTAO BEZ TEKSTA: Ruska vojska dobija novo oružje, ako ga Putin pošalje u Siriju – Tramp može da kupi prnje odmah! (VIDEO)

APSOLUTNI HIT SVIH VREMENA: Pogledajte zašto SAD ne smeju da učestvuju u ruskom tenkovskom takmičenju, ovom blamu se još uvek smeju u Rusiji – NATO debakl u Nemačkoj!

TERORISTA IZ SRBIJE KOMADUJE IZ ZATVORA: Drugi čovek ID tvrdi da dolaze da ga spasu, teroristi spremaju bombaše samoubice na Balkanu – preti Srbima i Hrvatima! (FOTO)

SKANDAL U ŠVEDSKOJ: Srbi mogući krivci za pad vlade u Štokholmu! (FOTO)

Izvor: BBN, Tanjug

Top