POBUNA U SRPSKOJ POLICIJI: Ratni vererani zapretili Vučiću zbog Kosova, nemaš pravo da izdaš u naše ime – sindikat policije izneo zahtev za… !

Povodom inicijative predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, da u Srbiji započne “unutrašnji dijalog” u vezi statusa južne srpske pokrajine, Kosova i Metohije, oglasio se svojim saopštenjem Sindikat zaposlenih policije u kojem se traži od srpskog predsednik da raspiše referendum u Srbiji o tom pitanju.

 

„Poštovani,

Sindikat zaposlenih policije Vam se obraća povodom Vašeg javnog obraćanja putem medija gde ste naveli da je potreban „UNUTRAŠNJI DIJALOG O KOSOVU“, kao i mišljenje cele nacije o pitanju odluke o Kosovu.Rukovodstvo Sindikata zaposlenih policije održalo je sastanak i tom prilikom donelo odluku da Vam da predlog:-Da Republika Srbija po pitanju odluke o Kosovu i Metohiji raspiše referendum i da odluku donesu građani Republike Srbije.”

Rukovodstvo sindikata smatra da po pitanju Kosmeta nema pravo niko da donosi odluku osim naroda Republike Srbije, da Srbija i Kosovo i Metohija pripada narodu, da se velikom broju građana u Srbiji na KiM nalazi kolevka, da su im na Kosmetu ostali preci, da se u južnoj srpskoj pokrajini nalaze srpske svetinje, te da zbog svega ovoga smatramo da odluku treba i moraju na referendumu doneti državljani Republike Srbije.

”Takođe navodimo da Kosmet nije izgubljen vojnički, da je Srbija, srpska vojska, srpska policija i narod odbranio vojnički KiM, a da su oni delimično izgubljeno za zelenim stolom isključivo krivicom političara.”

Rukovodstvo sindikata navodi da je ovo ozbiljna tema o kojoj nikako ne može pojedinac ili grupacija doneti odluku, pokretanje ovakvog pitanja je suviše delikatno, pa svako mora imati mišljenje koje treba da se iznese u javnosti.

”Sindikat zaposlenih policije smatra da je pitanje sudbine južne srpske pokrajine slično problemu pojedinca sa slomljenom rukom. Na pitanje doktora – da li je amputirati ili je lečiti duže vreme dok ne zaraste – svaki normalni čovek bi u tom slučaju odlučio da, ako treba i duže vreme, leči ruku negoli da je amputira.”

Zbog svega navedenog Sindikat zaposlenih policije ostaje pri odluci o predlogu koji je ponudio, o potrebi održavanja referenduma, jer zbog dece i naraštaja koji će tek doći, a ne u korist nekog sa strane, narod Srbije mora sam direktno da odluči kakav je položaja Kosmeta u odnosu na ostali deo Srbije. Što se tiče srpske policije odgovor je odavno svima jasan i poznat – Kosovo je srce Srbije, ističu u saopštenju sindikata.

Pročitajte još: PUTIN DAO ZELENO SVETLO: Pogledaj 3D prikaz ”Šturm” projekta koji će služiti za obuku u Nišu, čeka se reakcija NATO – ovo nisu očekivali…! (VIDEO)

NEOČEKIVANI PREOKRET: Hrvati besni zbog promena na proslavi ”Oluje”, oštre reakcije u Zagrebu – evo šta spremaju…

DODIKU UPALA KAŠIKA U MED: Otkriven sporazum sa iz rata koji menja situaciju BiH, slavlje u Banjaluci – evo šta je Izetbegović potpisao!

TERORISTIČKI NAPAD NA KOSOVU: Hitnom intervencijom sprečena tragedija, šiptarski napadi ne prestaju – uviđaj u toku! (FOTO)

Izvor: BBN, Dnevni zurnal

 

 

Top