KOGA OVI LAŽU: Srbija gradi autoput do Sarajeva, ministarka upregla radnike – Mihajlovićka promenila ploču!

Predložiću da maksimalna brzina na autoputu bude 130 kilometara na sat, kaže Mihajlović.- Srbija spremna da gradi autoput do Sarajeva

 

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je danas kritikovala je danas izvođače radova na delu Koridora 10 od Srpske Kuće do Levosoja, u blizini Bujanovca, i zatražila da pojačaju radove kako bi ta deonica bila gotova u predviđenom roku – do novembra.

Mihajlović je tokom obilaska radova, zajedno sa direktorima Koridora i Puteva Srbije, Zoranom Babićem i Zoranom Drobnjakom, zatražila od izvođača da povećaju broj radnika i mašina.

Reč je o veoma važnoj deonici Koridora 10, od 8,06 km. „To je jedina deonica Koridora 10, gde je glavni izvođač konzorcijum domaćih kompanija: Ratko Mitrović i Srbijaautoput, za mnogo domaćih podizvođača”, istakla je ministarka. Rok za završetak je, dodaje novembar, a izvođači su na otprilike polovini radova.

„Radovi moraju da budu intenzivniji. Vlada je obezbedila novac, dozvole, preprojektovanje pošto je korito Južne Morave bilo problematično. Projekat je bio jako star. Moj utisak je da je ovo gradilište malo više našminkano nego što u stvarnosti jeste, zato ćemo intenzivirati naše posete, koje će biti nenajavljeno”, kaže Mihajlović. Ona je rekla da kada ta deonica bude završena da ostaje na južnom kraku Koridora 10 da se završi i autoput kroz Grdeličku klisuru, gde uskoro počinje asfaltiranje.

„Na kraju smo izgradnje Koridora 10. Očekujem da ove kompanije budu malo ozbiljnije nego do sada. Imaćemo danas sastanak sa izvođačima, nadzorom i investitorom i da vidimo zašto izvođač nema više mašina i radnika”, navela je. Ona je poručila i da radnici moraju da imaju zaštitnu opremu pošto je primećeno da se o tome ne vodi dovoljno računa.

Predložiću da maksimalna brzina na  autoputu bude 130 kilometara na sat

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila danas da podržava najavljenu meru MUP-a da se vozačima meri srednja brzina na autoputu, ali i da će predložiti da se maksimalna brzina na autoputu poveća sa 120 na 130 km na sat, kao što je u evropskim zemljama.

„Svaka mera koja može da pomogne da imamo veću bezbednost saobraćaja je dobrodošla”, navela je Mihajlović odgovrajući na pitanja novinara na Koridoru 10. Ona je podsetila da je to minsistarstvo, takođe, zaduženo za bezbednost saobraćaja.

„Mislim da je to dobro (najavljena mera MUP-a), postoji u nekim drugim državama, bilo bi i u Srbiji. Kako reče direktor Koridora Srbije – uskoro ćemo imati najmoderniji autoput. Možda treba, takođe, razmišljati i to će biti jedna od mojih predloga da razgovramo sa svima – da dođemo i na onu evropsku brzinu za autoputeve, a to je 130 km na sat”, naglasila je ministarka.

Ona je rekla da Srbija može da poveća tu brzinu na autoputu pošto se puno ulaže u održavanje. „Imamo, zaista, moderan autoput i pokrenuću to pitanje”, dodala je. Na pitanje za koliko je ona svojim vozilom prešla autoput od Beograda do Niša, Mihajlović je rekla da je vožnja trajala ukupno tri sata i da su vozili po propisu.

„Došla sam ranije u obilazak gradilišta, zaboravlja se da mi samo kroz Grdeličku klisuru nemamo autoput. Vozili smo kako treba”, dodala je Mihajlović. (Tanjug)

 

Mihajlović: Srbija spremna da gradi autoput do Sarajeva

Srbija je spremna da gradi autoput Beograda – Sarajevo i već je urađena studija izvodljivosti, ali BiH mora da se dogovori o ruti na njihovoj teritoriji, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

„Od samog početka Srbija je potpuno spremna da gradi autoput ka Sarajevu, kada smo imali zajedničke sednice vlade, to je dogovoreno. Sa srpske strane postoji čak i studija izvodljivosti i tačno se zna koja će ruta biti, ali još nije jasna ruta kroz BiH, tu mora da postoji dogovor unutar BiH. Na taj dogovor ne može da utiče Srbija”, rekla je odgovrajući na pitanja novinara.

Ona kaže da BiH nije potpisala ni Sporazum o transportnoj zajednici, kao i da još nije obezbedila svu dokumentaciju za projekat izgradnje mosta Ljubovija – Bratunac.

Prema njenim rečima, može da se desi da imamo most, a da ne može da se koristi, jer BiH nije papirološki završila dokumentaciju.

„Mislim da neke stvari moraju da budu iznad politike, a to je bolji život građana i povezivanje građana. Most i put su dobri za svakoga, koje god nacionalnosti i vere bio”, dodala je Mihajlović.

Pročitajte još: PODIZU SPOMENIK SKENDERBEGU: Albanska ambasada pokrenula inicijativu u Mađarskoj, albanski istoričar šokirao javnost – evo šta su rekli o njegovom poreklu!

POBUNA U SRPSKOJ POLICIJI: Ratni vererani zapretili Vučiću zbog Kosova, nemaš pravo da izdaš u naše ime – sindikat policije izneo zahtev za… !

NEOČEKIVANI PREOKRET: Hrvati besni zbog promena na proslavi ”Oluje”, oštre reakcije u Zagrebu – evo šta spremaju…

Izvor: Tanjug

Top