“IĆI ĆE KAMILAMA NA MARS”: Urnebesni zakoni u RS, nećete poverovati šta je Dodik smislio – ovo više nije smešno!

Ma koliko apsurdno zvučalo, u Srpskoj može da se registruje delatnost vasionskog saobraćaja, što je predviđeno zvaničnom klasifikacijom koja je na snazi

 

Naime, ova klasifikacija, koja je dostupna na sajtu Zavoda za statisitku RS, predviđa vasionski saobraćaj, proizvodnju vasionskih letelica i opreme, kao i njihovu popravku i održavanje. Reč je o vidu saobraćaja koji podrazumeva lansiranje satelita i vasionskih letelica, ali i vasionski prevoz putnika i tereta.

 Da je reč o informaciji za koju malo ko zna, potvrdili su nam i u Udruženju prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS, iz kojeg poručuju da “svega ima u božjoj bašti”.

Predsednik ovog udruženja Nikola Grbić kaže da je van svake pameti da se ova delatnost, makar i forme radi, našla u pomenutoj klasifikaciji.

Pa, nama je i drumski saobraćaj došao do prosjačkog štapa, a neko tamo daje mogućnost vasionskog prevoza?! Jasno je da je ova delatnost zalutala iz neke evropske klasifikacije – naglašava Grbić.

U šali dodaje da ovo u budućnosti možda i ne bi bila loša poslovna varijanta, s obzirom na to da u svetu vlada pomama za kupovinom placeva na Marsu, Mesecu i Veneri.

Odmah ćemo krenuti sa registracijom i traženjem ko bi nam mogao napraviti bar jednu letelicu, da budemo spremni kad i u Srpskoj ljudi krenu da pazare parcele u svemiru – kroz smeh kaže Grbić.

Pošto u Klasifikaciji delatnosti u RS ima i ona o uzgoju lama i kamila, farmeri su se odmah opredelili za varijantu prevoza ovim “sredstvom”.

Taman nam i klima postaje kao u Sahari, pa bi kamile bile odlično prevozno sredstvo kako za ljude, tako i za robu. S obzirom na standard, bliže smo da se koristimo njima, nego svemirskom brodovima. Šalu nastranu, bespotrebno se brukamo. Nije mi jasno da onaj ko je radio na pomenutoj klasifikaciji nije izbacio delatnosti koje su za nas u domenu naučne fantastike – poručuje stočar Vladimir Usorac.

Ko hoće, može u trapere

Lovci su posebno iznenađeni da u Srpskoj postoji delatnost traperstva, odnosno hvatanja životinja u zamke.

Odmah mi je pred očima slika lisice uhvaćene u mrežu ili vuka koji je propao u rupu iskopanu u zemlji. Ovakve zamke, koliko znam, nijedan lovac na ovim prostorima nikad nije pravio. Kod nas se prave zasede, a životinje se odstreljuju vatrenim oružjem. Dakle, od traperstva ni traga ni glasa – kaže nekadašnji predsednik Udruženja lovaca RS Vukašin Vojinović.

 

Pročitatje još: PODIZU SPOMENIK SKENDERBEGU: Albanska ambasada pokrenula inicijativu u Mađarskoj, albanski istoričar šokirao javnost – evo šta su rekli o njegovom poreklu!

POBUNA U SRPSKOJ POLICIJI: Ratni vererani zapretili Vučiću zbog Kosova, nemaš pravo da izdaš u naše ime – sindikat policije izneo zahtev za… !

NEOČEKIVANI PREOKRET: Hrvati besni zbog promena na proslavi ”Oluje”, oštre reakcije u Zagrebu – evo šta spremaju…

Izvor: Blic

Top