TRAMP DONEO TEŠKU ODLUKU: Amerikanci povili rep, da li se bliži epilog krvavog obračuna u Siriji?! (VIDEO)

Šef za specijalne operacije američke vojske general Toni Tomas potvrdio je da CIA gasi svoj program podrške sirijskim pobunjenicima koji se bore protiv predsednika Bašara al Asada

 

Tomas je negirao da četvorogodišnja operacija završena da bi se zadovoljila Rusija i dobila podrška za primirje u jugozapadnoj Siriji, prenosi AFP.

Bila je to “teška, teška odluka”, ali “apsolutno ne ustupak Rusima”, rekao je Tomas na forumu u Aspenu u Koloradu.

To je zasnovano na proceni prirode programa, onoga što pokušavamo da postignemo – rekao je on.

Pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike, “Vašington post je objavio da je četvorogodišnja tajna operacija imala ograničen uticaj, naročito od kada su ruske snage stale na stranu Asada 2015. godine.

Prema navodima lista, predsednik SAD Donald Tramp je doneo odluku da ukine program podrške pre skoro mesec dana, nakon sastanka sa direktorom CIA Majkom Pompeom i savetnikom za nacionalnu bezbednost H.R. Mekmasterom.

 

Pročitajte još: DIREKTOR CIA OSUO PALJBU PO RUSIMA: Pogledajte šta misli o “složenom pitanju” rusko-američkog prijateljstva! (VIDEO)

AMERIKANCI UPOZORAVAJU NA NOVE PRETNJE SA KOSOVA: Stejt department u svom izveštaju o Kosovu izrazio zabrinutost o saradnji sa Srbijom! (VIDEO)

ŠOKANTNE IZJAVE NJUJORK TAJMSA: Nuklearni rat realna opcija, samo je pitanje ko će prvi napasti! (VIDEO)

Izvor: Vestionline

Top