ERDOGAN RAZBESNEO ZAPAD – MINISTAR PROSVETE OTKRIO: Teorija evolucije izbačena iz školskog programa, Džihad je patriotizam – evo šta će od sada učiti!

Turska je danas objavila novi školski program u kojem se teorija o evoluciji Čarlsa Darvina ne pominje – do univerzitetskog nivoa.

– Teorija o evoluciji je iznad nivoa učenika i nije direktno povezana sa školskim programom, tako da nije deo tog programa – rekao je novinarima turski ministar obrazovanja Ismet Jilmaz, prenosi Rojters.
Jilmaz je naveo da će novi program stupiti na snagu početkom školske 2017-2018. godine.

Međutim, predsednik sindikata zaposlenih u prosveti opisao je te promene kao ogroman korak u pogrešnom pravcu i pokušaj da se izbegne podizanje “generacija koje postavljaju pitanja”.

Novi školski program, takođe, obavezuje verske škole da džihad opisuju kao “patriotski po duhu”, umesto da ga prevode kao “sveti rat” protiv neprijatelja islama.

– Takođe, naša dužnost je da ispravimo ono što je smatrano pogrešnim. Zato će časovi islamskog zakona i osnovna verska lektira obuhvatiti i lekcije o džihadu – zaključio je ministar Jilmaz.

Pročitajte još: NATO TRUPE OKUPIRALE SIRIJU: Turski novinari raskrinkali SAD, tajne baze niču kao pečurke – evo šta rade!

AKCIJA ”ČIŠĆENJA” U NOVOM SADU: Nevidjeni blam ”stranih plaćenika”, desničari udarili na NDNV – Srbi proteruju soroševce! (FOTO)

TRAMP OSUO PALJBU PO MEDIJIMA: Predsednik SAD na udaru, novi skandal u Beloj kući – evo šta je odgovorio! (VIDEO)

MOĆNO: Rusi predstavili najnoviju “zver” (VIDEO)

Izvor: blic, agencije

Top