AKCIJA ”ČIŠĆENJA” U NOVOM SADU: Nevidjeni blam ”stranih plaćenika”, desničari udarili na NDNV – Srbi proteruju soroševce! (FOTO)

Desničari u Srbiji neprestano vode kampanju protiv nevladinih agenata koje se finansiraju iz fondova sa Zapada

 

”Iako je NDNV veoma često na meti pretnji različitih fašističkih hordi i pojedinaca, nikada nijedna od pretnji nije rasvetljenaTabla sa natpisom Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) osvanula je jutros prelepljena nacionalističkom nalepnicom. Na tablu u Zmaj Jovinoj ulici u strogom centru Novog Sada neko je nalepio trobojnu nalepnicu u bojama srpske zastave, sa natpisom na ćirilici i na engelskom jeziku: “Dobro došli u područje nacionalizma”. U junu mesecu su ekstremni desničari pokušali fizički da prekinu projekciju dokumentarnog filma “Kosovo, nazdravlje!” u Novom Sadu, ali su ih u tome sprečili članovi NDNV-a i policijsko obezbeđenje, koji su ih izbacili iz prostorija, nakon čega je projekcija filma nesmetano nastavljena.Taj film deo je projekta “Stvarni ljudi – stvarna rešenja”, koji su partnerski realizovali NDNV, BIRN Kosova i Forum ZFD, uz podršku EU, s ciljem da se doprinese normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova,” navodi srbijanski separatistički portal ”Autonomija”.

Zloglasna soroševska organizacija NDVD je preskočila da keže, da je glavni junak filma veteran OVK, saznaje BBN.

Pored ovog, nekoliko projekata NDNV i drugih organizacija u Srbiji, koje finansiraju strani fondovi, našle su se na udaru u preteklim nedeljama, što je samo deo kampanje koja traje gotovo od okupacije južne srpske pokrajine Kosova i Metojije, a pokrenuto je i nekoliko prijava, i velika kampanja protiv desničarskih organizacija nakon objavljivanja podataka o sumama koje NDNV dobijaju. Osim organizacija, nekoliko desetina istaknutih javnih ličnosti našlo se na javnim spiskovima ”stranih agenata”, za koje desničari zahtevaju da budu označeni i tako tretirani, po uzoru na u SAD i Rusiju.

Revoltirani srbijanski strani agenti odreagovali su hitno, i zajedno sa desničarskom nalepnicom, skinuli i svoj natpis, grebući metalnu ploču na kojoj se nalazio.
Kao i uvek, soroševci su nadmašili sebe, pa i dotične nacionaliste po ekstremnosti, izazivajući masovni podsmeh u Srbiji.

Jedan od organizatora akcije poslao je dopis redakciju u kojem navodi da ovo nije ”jedina akcija ovog tipa”, kao i da u nekoliko gradova traju akcije sadnje cveća, čišćenja i sakupljanja humanitarne pomoći, a da je pored nagomilanog ”smeća”, vlast u Srbiji najgora po pitanju ekologije, kao i da postoje nebrojni spiskovi ”kriminalnih postupaka i namera” lokalnih i republičkih vlasti u prošlosti, medju kojom se ističe želja da se u nacionalnom parku Fruška Gora napravi deponija. I to ne bilo kakva, već evropska deponija nuklearnog otpada, zbog koje je Ekološkiki pokret grada oštro reagovao, nakon čega je počela kampanja i protiv njega, a njen predsednik Nikola Aleksić, više puta osudjivan na zatvorske kazne, po nalogu Monsanta i Matijevića i drugih kompanija na čijem se putu našao.

Prema rečima gospodina Nikole Aleksića, vremešnog predsednika Ekološkog pokreta Novog Sada, za svoj doprinos u struci, višestruko je nagrađivan od strane evropskih i svetskih saveza ekologa i institucija, kao i da je dugi niz godina domaćin svetskdok je u Srbiji na njega izvršeno ” svega ” 6 pokušaja atentata, ali da se ne plaši za svoju bezbednost, jer ističe – brani čitava buduća pokoljenja.

Ekološki pokret Novog Sada organizovao je niz međunarodnih naučnih Eko-konferencija o zaštiti životne sredine i o zdravstveno bezbednoj hrani. Iza njih je do sada ostalo više hiljada naučnih radova. Prvo isticanje zastave UN u Srbiji Eko-konferencija o zdravstveno bezbednoj hrani -Suorganizatori su jedna akademija nauka i čak tri državna univerziteta, jedan privatni i dva instituta: Vojvođanska akademija nauka i umetnosti, Univerzitet u Novom Sadu, Univerzitet u Beogradu, Ruski državni poljoprivredni univerzitet ,,K.A.Timirjazev”, Međunarodni nezavisni ekološko politikološki univerzitet u Moskvi, Institut za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu, Institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu i nacionalna ekološka organizacija Italije-Legambiente. Direktor UNESCO-a za Evropu g. Engelbert Ruoss Tradicionalni pokrovitelj Eko-konferencije je Matica srpska, Ujedinjene nacije preko resornih organizacija UNESCO i UN FAO. -Pošto je u Srbiji zabranjen uspeh, Eko-konferencija je stavljena pod najstrašniju medijsku i finansijsku blokadu. Zbog toga je Nikola Aleksić morao četiri puta da založi sopstveni stan u hipoteku poslovne banke da bi Ekološki pokret mogao da dobije kratkoročni kredit da bi premostio trenutne teškoće u pripremi i održavanju Eko-konferenciju 2007 pod prvim pokroviteljstvom UN otvorio je direktor UNESCO-a za Evropu bez prisustva ijednog novinara, jer im je režim zabranio prisustvo. Prethodno je Predsednik Vlade Vojislav Koštunica odbio da je otvori, hvala mu do neba, navode iz Ekološkog pokreta Novog Sada.

Pročitajte još: PROTEST U NOVOM SADU: Desničari pozvali na bojkot N1, SNP Naši traži otkazivanje projekcije šiptarskog filma – ”Soroš platio reklamu za OVK” (FOTO/VIDEO)

ORBAN ZARATIO SA SOROŠEM: Izraelci se odrekli zloglasnog milijardera, madjarski premijer uzvratio žestoko – učenik se okrenuo protiv učitelja zbog… (VIDEO)

VEDRANA RUDAN: “Svaka hrvatska kuća je danas goli otok, baš me briga za “ove prostore”!

SOROŠ ODGOVORIO ORBANU: Milijarder ”zaprepašćen” akcijom mađarskog premijera, Mađari otkrili Sorošev plan – preko ovoga nisu mogi da predju! (VIDEO)

Izvor: BBN

Top