ČOVEK SA 9 ŽIVOTA: Nove informacije o sudbini vodje ISIS-a, da li je stvarno poginuo u kiši ruskih raketa?! (VIDEO)

Ranije su objavljeni izveštaji prema kojima je Bagdadi ubijen u vazdušnom udaru ruske avijacije u Siriji

Bagdadi je definitivno živ. Nije mrtav. Imamo informaciju da je živ. Verujemo 99 odsto da je živ – rekao je Rojtersu Lahur Talabani.

On je dodao da ne treba zaboraviti Bagdadijeve korene u “Al kaidi” u Iraku i da on zna kako da se krije od snaga bezbjednosti.

Iračke snage bezbednosti potisnule su islamiste iz Mosula posle tri godine, a oni su i pod sve većim pritiskom u Raki, poslednjem velikom uporištu njihovog samoproglašenog “kalifata”.

Talabani je rekao da “Islamska država” menja taktiku uprkos niskom moralu svojih boraca i da će biti potrebne još tri do četiri godine za eliminisanje grupe.

Poslije poraza, “Islamska država” bi mogla da pokrene pobunu po ugledu na “Al kaidu”.

Kurdski antiteroristički zvaničnik rekao je da očekuje da će sledeći lideri “Islamske države” biti obaveštajni oficiri koji su služili pod bivšim iračkim liderom Sadamom Huseinom.

Da podsetimo, militanti terorističke organizacije ISIS objavili su da je vođa te organizacije Abu Bakr el Bagdadi poginuo pre oko nedelju dana, javila je televizija „Sumarija“, pozivajući se na lokalni izvor u iračkoj provincji Niniva. Sirijska opservatorija za ljudska prava obajvila je da poseduje potvrđenu informaciju da je lider “Islamske države” Abu Bakr el Bagdadi ubijen, saopšteno je iz ove organizacije.

Posedujemo informaciju koju nam je potvrdilo nekoliko lidera Islamske države u Deir el Zoru, od kojih je jedan Sirijac – izjavio je direktor “Opservatorije” Rami Abdulrahman.
Krajem juna rusko ministarstvo odbrane objavilo je da je lider ISIS-a ubijen u vazdušnom napadu ruske avijacije 28. maja južno od terorističkog uporišta u Raki. Kako je rusko ministrastvo objavilo sredinom juna, vazdušni napad izveden je na komandni položaj Islamske države, gde su se njene vođe sastale kako bi raspravljali o rutama za izlazak terorista iz Rake putem takozvanog južnog koridora.

U saopštenju je navedeno i da je su u napadu učestvovali bombraderi Su-34 i Su-35 i da je uništeno 300 terorista, ali ministrar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nije mogao da potvrdi da je lider ISIS-a zaista ubijen. Nekoliko dana kasnije zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Oleg Siromolotov izjavio je da “postoji visok nivo sigurnosti da je lider Islamske države Abu Bakr al Bagdadi ubijen u rsukim napadima”.

Pročitajte još: VRBUJE ALBANKE I MAKEDONKE ZA ISIS: Vodja zenskog “odreda smrti” dolazi sa Kosova!

VEDRANA RUDAN: “Svaka hrvatska kuća je danas goli otok, baš me briga za “ove prostore”!

GENIJALAN PLAN RUSA – AMERI NEMAJU ODGOVOR NA OVO: Pogeldajte šta su sada izmislili! (VIDEO)

Izvor: Sputnjik/Blic

Top