IPAK STIŽU AVONI U HRVATSKU – NEVEROVATNA IZJAVA “BESNOG PSA” O “OLUJI”: Nećete verovati šta Amerikanci uče decu u školama! (VIDEO)

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević sreo se u Vašingtonu sa američkim ministrom odbrane Džejmsom Matisom, a razgovor je otvoren temom “Oluja“

 

Operacija „Oluja”, za koju je Matis, poznat pod nadimkom Besni Pas, istakao da je primer vojne akcije koja se izučava i u američkim vojnim školama i koja je izmenila tok istorije, prenosi “Jutarnji list”.

Uskoro će biti 22. godišnjica operacije koja je poznata pod nazivom ’Oluja‘. To je operacija koja se ovde u Americi proučava i pokazuje šta dobro predvođena, dobro opremljena i dobro istrenirana snaga, politički dobro predvođena, može da napravi i preokrene. Posebno poštujemo vas, svog saveznika, jednu malu zemlju koja se bori znatno iznad svoje kategorije – poručio je Matis hrvatskom ministru odbrane, prenosi „Jutarnji list“.

Krstičević je nakon sastanka za HRT rekao da je sa Matisom razgovarao o „doprinosu međunarodnoj bezbednosti, terorizmu, NATO-u, političkoj bezbednosnoj situaciji u okruženju Hrvatske, u jugoistočnoj Evropi, jačanju obrambene saradnje i američkoj potpori razvoju hrvatske vojske“.

Matis je ponovio da Hrvatska može da bude primer države NATO-a, pohvalivši doprinos hrvatskih vojnika

Matis je ponovio da Hrvatska može da bude primer države NATO-a, pohvalivši doprinos hrvatskih vojnika, naveo je Krstičević.

Kako prenosi „Jutarnji list“ jedna od tema razgovora dvojice ministara bila je i vojna avijacija.

Donošenje te odluke čeka se već 15-ak godina, vremena više nema. Dobio sam potporu ministra Matisa za taj projekat. Korak smo bliže kupovini američkih aviona. Olduku o kupovini ćemo doneti do kraja godine, radujem se toj saradnji – rekao je Krstičević za HRT.

Pročitajte još: TRAMP ŠOKIRAO SVET NOVOM IZJAVOM: Putin plače od smeha, šta će Hilari da kaže na ovo? (VIDEO)

POROŠENKO DONEO ODLUKU KOJA ZNAČI RAT: Provocira Rusiju da napadne prva, kako će Putin reagovati na ovo?! (VIDEO)

BES MAJKE PRIRODE PRETI DA SPALI SVE PRED SOBOM: Italijanske vlasti u panici, hoće li se istorija ponoviti?! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs

Top