NARUČUJE NUKLEARKE KAO SALATU: SAD osule paljbu po Severnoj Koreji, Kim prevario ceo svet – Južnja Koreja tvrdi da ….! (VIDEO)

Obaveštajna služba Južne Koreje ne veruje da je Severna Koreja obezbedila nove kapacitete za program interkontinentalnih balističkih raketa

Obaveštajna služba Južne Koreje ne veruje da je Severna Koreja obezbedila nove kapacitete za program interkontinentalnih balističkih raketa (ICBM), izjavio je danas južnokorejski poslanik, osporavajući navode Pjongjanga, prenosi Rojters.

Nastavljajući sa nuklearnim i programom razvoja balističkih raketa, uprkos sankcijama SAD, Severna Koreja je prošle nedelje objavila da je uspešno izvela probno lansiranje interkontinentalne balističke rakete, navodeći da je ta raketa sposobna da nosi velike i teške nuklearne bojeve glave.

Neki stručnjaci veruju da ta raketa ima mogućnost da dosegne do Aljaske i Havaja, a da je test ukazao na značajan napredak u nameri Severne Koreje da izgradi rakete nuklearnog tipa koje bi mogle da pogode američko tlo, navodi agencija.


Ipak, Ji Wan-jung koji je takođe član istražnog komiteta južnkorejskog parlamenta, rekao je novinarima da nacionalna obaveštajna služba nije bila u mogućnosti da potvrdi da je ponovno pokretanje bilo moguće.”Uzimajući u obzir da Severna Koreja nema nikakvih objekata za testiranje (za tehnologiju ponovnog pokretanja), služba smatra da (Severna Koreja) još nije osigurala tu tehnologiju”, rekao je on.

On je naveo da služba veruje da je raketa koja je prošle nedelje lansiranabila modifikovana verzija rakete KN-17 koja je testirana u maju.

Pročitajte još: SKANDAL U JUŽNOJ KOREJI – DIŽU MUZEJ PROSTITUTKAMA: Ovo se Japancima neće svideti, obnovljen višedecenijski spor! (VIDEO)

PUTIN PLENI AMERIČKU IMOVINU U MOSKVI: Rusija proteruje 30 američkih diplomata, Tramp ignorisao Ruse – pukla bruka u Vašingtonu!

SRUŠIO SE AMERIČKI VOJNI AVION: Poginulo svih 16 pripadnika mornarice, ruševine rasute kilometrima – nema preživelih! (VIDEO)

http://balkanbreakingnews.com/2017/07/10/u-strahu-od-atentata-predsednik-srbije-priznao-u-programu-uzivo-da-trazi-naslednika-prete-mu-smrcu-zbog-kosova-proterali-ga-iz-srebrenice/

Izvor: Tanjug

Top