ERDOGAN LUPIO ŠAKOM O STO – “TURSKI SULTAN” OBJASNIO G20: Predsednik Turske zauzeo snažan stav pred svetskim liderima! (VIDEO)

Turski predsednik Redzep Tajin Erdogan izjavio je da Ankara neće dozvoliti formiranje kurdske države na severu Sirije 

 

Popularni “turski sultan” izjavio je ovo drugog dana samita G20 u Hamburgu, u subotu.

“Nikad nećemo ćutati i ostati neaktivni po pitanju  podržavanja i naoružavanja terorističkih grupa, i formiranje terorističkih ispsotava pored naše  granice”, izjavio je Erdogan u govoru na zatvaranju  G20 samita u Hamburgu.

“Nećemo se suzdržavati da iskoristimo naše legitimno pravo da se branimo protiv formacija koje prete sigurnosti naše zemlje.”

Ankara  smatra da je kurdska narodna zaštitnička jedinica (YPG) koja se bori u Siriji terorisička grupa i sirijska grana izgnane kurdske radničke partije (PKK), koja deluje kao pobunjenička grupa protiv turske države još od 1984.

Ali SAD vide YPG kao najeefektivniji odred koji deluje protiv ID i dzihadista na tlu, i otvoreno naoružava militantne grupe.

Erdogan je rekao da Turska nikad neće dozvoliti kurdsku državu na severu Sirije.

Pročitajte još: IZVEŠTAJ IZ SNAJPERSKOG GNEZDA: Poljski volonter u Siriji snimao lov na teroriste, pogledajte dan jednog snajperiste u Raci! (VIDEO)

TEHERAN SPREMAN DA ZARATI SVAKOG ČASA: Iranska mornarica zauzela saudijski brod, incident u Persijskom zalivu – ovo im nisu oprostili! (VIDEO)

DIPLOMATSKI SKANDAL U BIH: U Srebrenici sprečili postavljanje biste ruskom ambasadoru, Srbi traže hapšenja zbog napada na Vučića! (VIDEO)

Izvor: RT/Mail online/BBN

 

Top