OSAM PUTA BRŽA OD ZVUKA: Posle testiranja ruski “Cirkon” iznenadio i svoje tvorce, ovo je najnovija ruska hipersonična raketa… ! (VIDEO)

Moćna krstarica “Petar Veliki” zaploviće opet 2018. godine, posle obimne modernizacije, a sa sobom nosiće opako oružje, ne šest puta brže od zvuka, kako je bilo najavljivano, već osam!

Naime, u sklopu sve hitnijeg naoružavanja, ruske vojne snage su pre par meseci istestirale novu hipersoničnu krstareću raketu „Cirkon” koju će koristiti njihova ratna flota. I bili su prijatno iznenađeni kada su shvatili da je još brža od očekivanog.

Ipak predstoji i poslednje testiranje čiji datum još nije određen.

Iako su tehničke karakteristike “Cirkona” jedna od najvećih ruskih vojnih tajni, ipak je rečeno da je brzina „Cirkona” 5-6 Maha, probna verzija rakete pojavila se 2011, a njihov domet treba da bude veći od 1.500 kilometara.

Budući da će dve ruske krstarice biti opremljene sa po deset lansirnih uređaja, a svaki će imati šaržer sa osam projektila, teško da bi iko izdržao istovremeni napad 5-10 hipersoničnih raketa.

Pročitajte još: KOLINDA NEPISMENA: Htela da se pohvali fotografijom sa Trampom, pa se osramotila – cirkus u Varšavi! (FOTO)

HAOS U HAMBURGU: Prosvjednici okružili hotel u kojem je Melania Trump, policija traži pomoć (VIDEO)

Top