JUŽNA KOREJA POKLEKLA – VELIKI VODJA IZVOJEVAO JOŠ JEDNU POBEDU: Predsednik Južne Koreje se ponizio pred G20, evo šta im nude! (VIDEO)

Seul — Novi predsednik Južne Koreje spreman da se sastane sa severnokorejskim predsednikom uprkos tenzijama posle lansiranja interkontinentalne balističke rakete

 

Mun Džae-in je u svom govoru pred početak samita G20 u Hamburgu predložio da Južna i Severna Koreja razmotre spajanje porodica koje su razdvojene ratom, prestanak neprijateljskih aktivnosti uz njihovu jako utvrđenu granicu i saradnju u organizaciji Zimskih olimpijskih igara koje će se 2018. održati u južnokorejskom gradu Pjončangu.

Izjava predsednika Južne Koreje pokazuje njegovu spremnost da dijalogom i pritiskom pokuša da reši probleme sa Pjongjangom, ali nije poznato da li će Severna Koreja prihvatiti predlog Mun Džae-ina.

Američki predsednik Donald Tramp rekao je u četvrtak da će SAD preduzeti akcije protiv Severne Koreje zbog testiranja rakete.

Severna Koreja je u utorak saopštila da je uspešno testirala interkontinentalnu balističku raketu, što je ključni korak ka ispunjenju njenog cilja da može da gadja kopnenu teritoriju SAD.

Ovo bi mogla da bude istorijska prekretnica za dve bratske zemlje koje  su u zavadi već 70 godina.

Pročitajte još: NOVI PROBLEMI SA RUKOVANJEM PREDSJEDNIKA SAD-Tramp pružio ruku, prva dama Poljske ga ostavila da čeka (VIDEO)

BIVŠI LEGIONAR TVRDI: ”Planiraju da nasele 160 miliona migranata u EU, holokaust je prevara” (VIDEO)

SUSRET U VARŠAVI: Hrvatska predsednica lobira za novi entitet, Kitarevićeva hoće BiH u EU – evo šta je Kolinda rekla Trampu o stanju u Bosni!

Izvor:B92/BBN

Top