ŠOK U TIRANI – PROPAO PLAN ŠIPTARA: Meč visokog rizika, Šiptari spremali napade u Makedoniji – evo gde je UEFA premestila meč! (VIDEO)

Iz Fudbalskog saveza Albanije negoduju što bi utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018 protiv Makedonije 5. septembra ove godine trebali igrati u Strumici

 

Iz Fudbalskog saveza Albanije negoduju što bi utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018 protiv Makedonije 5. septembra ove godine trebali igrati u Strumici.

“Snažno se protivimo odluci da se meč igra u Strumici. Tamošnji stadion ne ispunjava sve sigurnosne uslove”, rekao je Armand Duka, predsjednik Fudbalskog saveza Albanije, te kako javlja Andolu Agency i dodao:
“Bolje rješenje je Arena u Skoplju, gdje može biti više gledatelja sa obje strane. Međutim, ispoštovat ćemo odluku UEFA-e. Žalili smo se UEFA-i, te nam je rečeno da će se do utakmice neke stvari popraviti u Strumici”.

Poslije šest odigranih kola u grupi G kvalifikacija za SP Albanije je treća sa devet bodova, sedam manje od lidera Španije i drugoplasirane Italije. Makedonija je peta sa svega tri osvojena boda.

Meč visokog rizika

Prema pisanju makedonskih medija odluka o pomeranju lokacija održavanja meča je promenjena iz bezbednosnih razloga i trenutne političke situacije u Makedoniji.

Oni su istakli da se radi o meču visokog rizika, što su potvrdili i iz ministarstva spoljnih poslova.

Albanci besni na UEFA

Albanski mediji su preneli da se radi o pokušaju UEFA da spreči albanske navijače da prisustvuju premeštanjem na jug Makedonije, navodno motivisanom etničkim predrasudama, dodajući da su upravo makedonci ti koji ne brinu o bezbednosti premeštanjem na nebezbedan stadion.

Sa druge strane, pojedini makedonski mediji su okarakterisali tvrdnje komšija kao ”teorije yavere” i istakli da postoji realna opasnost, ali da da stadion ispunjava potrebne uslove.

Pročitajte još: POBUNA U ZAGREBU: Pleković pobesneo, Hrvatska odbija odluku iz Haga – “Ovo je velika nepravda” ! (VIDEO)

BITKA ZA RAKU: U napadima koalicije poginulo 224 civila, stravični zločini SAD u Siriji – Tramp pokazao pravo lice! (VIDEO)

FELDMARŠAL HAFTAR OBJAVIO: Njegove jedinice potpuno oslobodile Bengazi, teroristi potučeni u Libiji – pogledajte žestoke borbe LNA ! (VIDEO)

Izvor: BBN/Agencije

Top