BITKA ZA RAKU: U napadima koalicije poginulo 224 civila, stravični zločini SAD u Siriji – Tramp pokazao pravo lice! (VIDEO)

Prema navodima te organizacije, među žrtvama je 38 dece i 28 žena.

U napadima međunarodne koalicije na Raku poginulo je 224 civila otkako je 6. juna počela bitka za taj sirijski grad, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Međunarodna koalicija koju predvode SAD iz vazduha pruža podršku kurdskim i arapskim borcima koji se bore da Raku preotmu od džihadista Islamske države, a juče su ušli u Stari grad kroz rupe u zidinama napravljene bombardovanjem.

SAD su prošle nedelje saopštile da su započele sa isporukom oružja paravojnim formacijama Kurda u Siriji, u skladu sa dogovorom koji je već razljutio Tursku.

Prema procenama, u Raki se nalazi oko 100.000 civila i oko 2.500 džihadista.

Internet su proteklih dana preplavili snimci borbi, ali i mucenja u Raki, koja su navodno počinili Kurdi.

Pročitajte još: FELDMARŠAL HAFTAR OBJAVIO: Njegove jedinice potpuno oslobodile Bengazi, teroristi potučeni u Libiji – pogledajte žestoke borbe LNA ! (VIDEO)

NEVIĐENI ŠAMAR IZ MOSKVE – TRAMP RASKRINKAN: Nećete nas posvađati sa Severnom Korejom, to su budalaštine – Zaharova zapretila Stejt departmentu! (FOTO/VIDEO)

AMERIKA PRETI RATOM – ISPROZIVALI I KINEZE: Teške reči američke ambasadorke u UN, ovo im se neće svideti! (VIDEO)

RUSKI TURISTI BESNI NA HRVATE: Evo kako je jedna Ruskinja opisala Hrvatsku, ovo im neće oprostiti – pukla bruka u Zagrebu!

(18+) Asadove snage krče put ka Deir Ez Zoru, 5. korpus SAA probio front kod stanice T-3 – ruski helikopteri kose teroriste! (VIDEO)

Izvor: BBN, Tanjug, Pink

Top