GLAVNI PUTINOV GEOSTRATEG OTVORENO: Rusija i Belorusija nude vojni savez Srbima i Albancima, mogu i u Evroazijsku uniju – ali uz jedan uslov…! (VIDEO)

Ako Srbija zatraži i bude primljena u Evroazijsku uniju i ODKB, problem Kosova i Metohije postao bi i ruski problem, što bi u startu garantovalo bezbednost i život za Srbe, jer Rusija priznaje celovitost Srbije

 Ovaj plan ponudio je Srbiji Ruski filozof i lider Međunarodnog evroazijskog pokreta Aleksandar Dugin.  On je, međutim, dodao i da to ne znači da bi Rusija odmah pokrenuli vojnu operaciju, ali bi pružila određene garancije sa kojima bi moglo spokojnije da se živi.

– Nemamo ništa protiv Albanaca i tražili bi naš, evroazijski put za dogovor sa njima, ali imamo mnogo toga protiv surovog komadanja srpske države protivno volji njenog naroda – rekao je Dugin za beogradsku Politiku.
Dugin, koga smatraju savetnikom predsednika Rusije Vladimira Putina, rekao je bi da bu u slučaju da Srbija zatraži prijem u Evroazijsku uniju i ODKB, Rusija morala da razmotri taj zahtev uzimajući u obzir volju naroda.

On smatra da Srbija treba da izvrši političko samoubistvo da bu ušla u EU.

– Zamislite šta bi bilo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kada bi kojim slučajem rekao da priznaje Kosovo. Naravno da on to neće učiniti, a to znači da nikada neće ući u EU. Balansiranje može da traje određeno vreme, ali treba naći trajno rešenje. Ono postoji – to je Rusija – zaključio je Dugin.

On je istakao da je duhovna Srbija večna i da je to što Srbi slave Vidovdan zalog budućih pobjeda.

– Smatram da su Srbi isti kao Rusi, samo bolji. Svoj odnos prema Srbiji nazvao bi sakralnim. Srbija je za mene ne samo solarna, već ognjena i vatrena. Duhovna Srbija je večna. Ne može biti slomljena, jer je srpski narod izuzetan – rekao je Dugin.

On je rekao da se 90-tih godina stideo da pogleda Srbiji u oči zbog tadašnjeg odnosa Rusije.

– Srbija je primala strahovite udarce, ali se uspravljala. Mnogo, zaista najdublje verujem u Srbiju i njenu sposobnost da sama odlučuje o svojoj sudbini – rekao je ruski filozof.

Prema njegovim rečima, Rusija nema nikakvo pravo da Srbiji deli savete, a pogotovo da je prekoreva.

– Naše je da volimo i pomažemo koliko možemo. Budite sigurni da ste naša najvoljenija braća kao Crnogorci – bez obzira na sve – poručio je Dugin.

Pročitajte još: OVO NIKAKO NE NOSITE NA MORE: Na granici su pojačane kontrole, a graničari su nemilosrdni ukoliko pronađu ove namirnice u vašem vozilu!

SATERANI U ĆOŠAK – IŽIVLJAVANJE NAD TERORISTIMA: Pogledajte šta je ostalo od Mosula, ruski mediji objavili snimak dronom – počela apokalipsa za ID! (VIDEO)

VRATILI IM LEŠEVE: SAA brutalno odgovorila na napad izraelskih plaćenika, teroristi izgubili veliki deo terorotije – Pentagon u neverici! (VIDEO)

TIGROVE SNAGE PREGAZILE ŠIPTARE У SIRIJI: Ruska avijacija i Asadove snage likvidirale „kasapina iz Kačanika“, 7 mrtvih terorista u napadu SAA! (ВИДЕО)

Izvor: Politika,Informer

 

 

Top