SKRIVENI ŠPANSKI DRAGULJ-ŽIVITE U RAJU NA ZEMLJI ZA 1000 EVRA GODIŠNJE: Najlepše i najjeftinije mesto za život u Evropi! (FOTO, VIDEO)

Pored svih današnjih problema, pogotovo onih egzistencijalnih, interesantno je naći mesto za život gde se pogadja idelana tačka izmedju maksimalnog životnog komfora i minimalne cene življenja

 

Sa 360 sunčanih dana  godišnje, prelepim plažama i  i neverovatno niskim životnim troškovima, Adra bi se lako mogla okarakterisati kao “raj na zemlji”.

Adra je prelep provincijski gradić u Andaluziji, Španiji.”Španski skriveni dragulj”, kako je lokalno poznat, nalazi se na samom jugu Španije, na samo 50 kilometara od Almerie i  180 km od Malage.

Sa temperaturom koja se ne spušta ispod 18C čak ni zimi, kristlano bistrim morem i lokalcima koji su otelotvorenje andaluzijskog duha, ovaj mali gradić bi mogao biti najbolje mesto za život u Evropi po mnogim parametrima.

Grad ima nevorovatan istorijski značaj za Špance, budući da je u njemu 1492 godine poražen Boabdil, poslednji naslednik nasridske dinastije, koja je bili poslednja muslimanska dinastija koja je vladala Iberijskim poluostrvom

El rey chico de Granada.jpg

Adra je grad u kojem nema geta.Ono malo Engleza i Evropljana žive raštrakani medju meštanima.Lokalci su blagonakloni prema njima i gledaju ih kao benignu zanimaciju.

Većina stranaca koja dodje ovde već ima neki vid novčanog prihoda, ali u gradu ima posla i za one koji to nemaju.Poznavanje Engleskog se jako ceni i samo sa tim znanjem, lako se može doći do posla.

Jedan od poslova koje je popularan u Adri je rad u staklenim baštama, kojih ima u izobilju.

Image result for adra greenhouse
Staklenici na obali Arde

U Ardi se može posetiti lokalni muzej, koji poseduje 3 egzibicione hale posvećene rimskoj, feničanskoj i puničanskoj kulturi.Programi su tako smišljeni da obrazuju i animiraju u isto vreme.Arheološke replike se prave u muzeju i mogu se kupiti.Izmedju 5 i 10 Septembra, organizuje se vašar koji je drugi najbitniji u provinciji Almerije i koji posete na desetine hiljadu ljudi svake godine.

25 April je proslava festivala de San Markosa, koji je zaštitnik farmera, ovo je legitimna turistička atrakcija za ovaj gradić od samo 25 hiljada stanovnika.

16 Jula je dan Naše Gospe od Mount Karmela, zaštitnice ribara.Ceremonija se održava pored brodova u luci.

Jedna od lepota ovog mesta je bukvalno smešna cena življenja.S obzidorm da vam ne treba grejanje tokom cele godine, troškovi struje su skoro nepostojeći, skoro najniži u Španiji.Za trosobnu kuću koja se iznajmljuje, plaća se oko 450 evra, troškoji vode su oko 250 evra , i takse sa svim pratećim troškovima izadju oko 500 evra, i to sve na godinu dana! Za te pare u većini zapadne Evrope ne možete živeti ni mesec dana,a pogotovo ne ovako.

Pročitajte još: JEZIVO!-POLICIJSKI SLUŽBENIK UDARA GLAVNOG TAJNIKA ŽIVOG ZIDA TIHOMIRA LUKANIĆA(VIDEO)

A ŠTA AKO SE SPALE BORCI PRED VLADOM FBIH i šta su radile mudžahedinske jedinice na Rostovu iznad Bugojna

SLAVA HEROJU: Potvrđeno, Dimitrije poginuo u borbi – sahrana će se održati na Vidovdan u Moskvi! (FOTO)

Izvor: BBN

Top