JEZIVA OSVETA VLADARA IZ SENKE: 300.000 žrtava biološkog rata, brutalan zločin nad Hutima – genocid u Jemenu! (VIDEO)

Ujedinjene nacije (UN) upozorile su danas da se Jemen suočava sa najtežom epidemijom kolere od koje je do sada preminulo 1.300 osoba, od čega četvrtinu čine deca.

 

U saopštenju UNICEF-a i Svetske zdravstvene organizacije (SZO) navodi se da je broj slučajeva kolere u Jemenu prešao 300.000.

Do sada je preminulo 1.300 osoba, od čega četvrtinu čine deca, a broj preminulih nije konačan.

Obe agencije UN ističu da čine sve što mogu da zaustave epidemiju.

– Suočavamo se sa najtežom epidemojiom kolere na svetu. Za samo dva meseca, kolera se proširila na skoro svaki regionu u Jemenu”, napominje se u saopštenju i dodaje da, prema pretpostavkama, dnevno bude prijavljeno oko 5.000 slučajeva.

Sistemi zdravstva, vodosnabdevanja i sanitarija oštećeni su tokom dvogodišnjih sukoba između vladinih pobunjeničkih snaga Hutija.

Pobunjeni Huti kontrolišu veći deo zemlje, uključujući i prestonicu Sanu.

Tvrd orah

Jemen se kao mala i neustrasiva, ali nerazvijena zemlja nasao na udaru SAD, Saudijske Arabije i NATO, kojima počinje da nanosi ozbiljne gubitke na moru i kopnu, naročito novorazvijenom raketom dometa 600 kilimetara, bombardujući i Rijad, a istovremeno vodeci građanski i besomucni rat protiv najmoćnijih armija sveta.

Sposobnost Jemena da se kroz istoriju odbrani od osvajača ne prestaje da izaziva divljenje, ali ne i odluka SAD da izazove i u Jemenu humanitarnu katastrofu svim sredstvima. Dokaz su mete NATO i S.A., planski izabrane infrastrukturne tačke, koje su nezastićene i neprestano mete, što je nastavak licemerne politike globalista,navode analitičari.

Analiticari posebno ističu nepredvidljivost i Huta kao veliki problem za SAD, koja trpi ozbiljne gubitke, zajedno sa Saudijcima, pokušavajući da pokore Jemen, koji optužuju za saradnju sa Iranom.

Građanski rat u Jemenu je tekući ratni sukob koji je počeo 2015, a vodi se između dve strane: separatista sa juga zajedno sa snagama odanim vladi Abd Rabo Mansur el Hadija, i Hutima zajedno sa snagama odanim bivšem predsedniku Ali Abdulah Salihu. Al Kaida na Arabijskom poluostrvu i Islamska Država su, takođe, uključene u sukob, pri čemu Al-Kaida kontroliše delove teritorije Jemena.

Biološki rat

Pojava kolere u potpuno uništenoj zemlji prema recima stručnjaka nije iznenadjenje, rec je o zlocinu bez presedana i delu sire slike u kojoj planiraju da ”balkanizuju” Bliski Istok za račun SAD, koja prodaje oružje vredno stotine milijardi S. Arabiji i drugim satelitima. Podsećamo, SAD ima pozicionirane desetine baza na kljucnim tačkama Bliskog Istoka, ključne moreuze i puteve sve do Bagdada, odakle danonoćno izazivaju žarišta i bombarduju sa Izraelom okolne zemlje.

Katar na mukama

Dobar primer je ističu eksperti, Katar, kojem po svemu sudeći nije pomogla trgovina američkih aviona vrednih 12 milijardi dolara usred sadašnje krize, nakon koje je usledila serija optužbi SAD na račun režima u Dohi, kao i zahtev za gašenje Al Džazire.

Pročitajte još: SKRIVENI ŠPANSKI DRAGULJ-ŽIVITE U RAJU NA ZEMLJI ZA 1000 EVRA GODIŠNJE: Najlepše i najjeftinije mesto za život u Evropi! (FOTO, VIDEO)

JEZIVO!-POLICIJSKI SLUŽBENIK UDARA GLAVNOG TAJNIKA ŽIVOG ZIDA TIHOMIRA LUKANIĆA(VIDEO)

A ŠTA AKO SE SPALE BORCI PRED VLADOM FBIH i šta su radile mudžahedinske jedinice na Rostovu iznad Bugojna

Izvor: Blic/BBN

Top