VOĐA ID ZBRISAN SA PLANETE: Rusko ministarstvo objavilo, Bagdadijev bunker srušen do temelja – ovo nije preživeo sigurno! (VIDEO)

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je slike bombaskog napada u kojem je ubijen vodja ID Abu Bakr al Bagdadi 

Vodja ID prema re;ima ruskih medija ubijen je u napadu vazdušnokosmičkih snaga 28. maja, kada su VKS RF bombardovele nekoliko objekata teroristina, koji su uništeni do temelja.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbio je danas da komentariše saopštenje ruskog Ministarstva odbrane da je vođa Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi ubijen u jednom od vazdušnih napada u Siriji, dok šef diplomatije Sergej Lavrov kaže da nisu 100 odsto sigurni da je ubijen.

Peskov je rekao da bi pitanje o tome da li je al-Bagdadi ubijen trebalo postaviti Ministarstvu unutrašnjih poslova i naveo da predsjednik Rusije Vladimir Putin redovno dobija izvještaje od Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi Rojters.

Rusija nije 100 odsto sigurna da je lider Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi ubijen, rekao je Lavrov, prenosi RIA. Lavrov je ranije danas rekao da provjerava informacije o tome da li je al-Bagdadi ubijen krajem maja prilikom ruskog vazdušnog napada na grad Raku u Siriji krajem maja. Portparol koalicije na čelu sa SAD koja se bori protiv Islamske države, pukovnik Rajan Dilon, izjavio je danas da ne može da potvrdi navode da je ubijen al-Baghdadi, prenosi AP. Agencija navodi da je saopštenje američke koalicije uslijedila nakon tvrdnje Rusije da je ubila Al-Bagdadija krajem maja u vazdušnom napadu na mjesto sastanka vođa Islamske države na obodu njihove “prestonice” Rake.

“U ovom trenutku ne možemo da potvrdimo ove navode”, naveo je Dilon. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da provjerava navode da je vođa Islamske države Abu Bakr al Bagdadi ubijen u ruskom vazdušnom napadu, izvedenom krajem maja u Raki, prenosi TAS S.

Ovo ministarstvo je navelo da je vazdušni napad izveden 28. maja na komandni položaj Islamske države, gde su se njene vođe sastale kako bi raspravljali o rutama za izlazak terorista iz Rake putem takozvanog južnog koridora. “Prema primljenoj informaciji, koja se proverava putem različitih kanala, sastanku je prisustvovao i vođa Islamske države Ibrahim Abu Bakr al Baghdadi, koji je eliminisan u napadu”, piše u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da je Rusija obavestila SAD u vezi sa vazdušnim napadom na periferiji sirijskog grada koji je uporište Islamske države, tokom kojeg je moguće da je ubijen Al Bagdadi.

“Mlaznjaci ruske vojske uništili su više od 300 terorista Islamske države na južnoj periferiji Rake krajem maja”, stoji u saopštenju ruskog ministarstva.

Pročitajte još: IRANCI ISPREPADALI AMERE OPET: Incident u Persijskom zalivu, marinci doživeli traume – evo kako su ih dočekali! (VIDEO)

ODJEKNULA BOMBA IZ POLJSKE: NATO dobija još 100 000 vojnika, daju milijarde za dve eskadrile F35 – Tramp u panici zbog Rusa! (VIDEO)

”ONA NIJE MOJ PREMIJER” – PALMA POBESNEO: Haos i neverica u Beogradu, premijerka se obratila gradjanima – evo zašto je Vučić izabrao baš nju! (VIDEO)

SKANDAL NA GRANICI: Srbima ne daju u CG, granična policija negira!

Izvor: BBN, Nezavisne, Танјуг, РТ

Top