SKANDAL NA GRANICI: Srbima ne daju u CG, granična policija negira!

Vozači autobusa su za portal Kamatica rekli da je u proteklih 24 sata veliki broj naših turista vraćen sa crnogorske granice jer nisu kod sebe imali pasoš

 

Građani Srbije u Crnu Goru više neće moći da putuju samo sa ličnom kartom, već će im za prelazak državne granice biti potreban pasoš, objavio je portal Kamatica. Iz Granične policije Srbije za N1 je rečeno da za sada nemaju takve informacije i da im se niko nije žalio zbog vraćanja sa crnogorske granice.

Vozači autobusa su za portal Kamatica rekli da je u proteklih 24 sata veliki broj naših turista vraćen sa crnogorske granice jer nisu kod sebe imali pasoš, odnosno putnu ispravu nisu posedovala deca koja su putovala sa roditeljima.

Posle priključivanja Crne Gore NATO-u došlo je do promene zakona, pa je sada za ulazak u ovu zemlju potrebno posedovati pasoš. Iako zakon stupa na snagu od 01.07.2017. godine, počeo je da se primenjuje od sinoć je počeo da se primenjuje.

Zakon nalaže i da je obavezno posedovati i saglasnost za put maloletnog deteta ukoliko samo jedan roditelj vodi decu sa sobom. Saglasnost se overava kod notara, a minimalna cena za overu je 500 dinara.

Ukoliko deca ne poseduju pasoše, zahtev za izdavanje podnosi jedan od roditelja uz pisanu saglasnost drugog roditelja koju overava notar (ova overa se plaća), a ukoliko su oba roditelja prisutna, nije potrebna saglasnost, već je dovoljan samo potpis na zahtevu za izdavanje.

Ukoliko je do puta ostalo svega par dana, mora se uz podnošenje zahteva za izdavanje pasoša priložiti i dokument koji potvrđuje hitnost, u ovom slučaju rok za izdavanje je 48 sati od trenutka podnošenja zahteva, a cena od 3.600 dinara, kod hitnog izdavanja je ista kao i ukoliko se dokument izdaje redovnim putem, kažu u MUP-u.

Pročitajte još: IRANCI ISPREPADALI AMERE OPET: Incident u Persijskom zalivu, marinci doživeli traume – evo kako su ih dočekali! (VIDEO)

”ONA NIJE MOJ PREMIJER” – PALMA POBESNEO: Haos i neverica u Beogradu, premijerka se obratila gradjanima – evo zašto je Vučić izabrao baš nju! (VIDEO)

NAČELNIK GENERALŠTABA SAD OTKRIO: Za 5 godina više nećemo biti svetska sila, Kina i Rusija uzdrmale NATO – udarili Amere gde najviše boli! (VIDEO)

Izvor: Espreso

Top