NIJE IM DUGO TREBALO: Pukla bruka u Briselu, NATO okačio pogrešnu zastavu CG – preselo im slavlje! (VIDEO)

Severnoatlantska alijansa je najavila da će zameniti pogrešnu zastavu Crne Gore, podignutu ispred sedišta Alijanse u Briselu povodom učlanjenja zemlje u taj vojno-politički savez.

„Ove nedelje je cela Alijansa slavila ulazak Crne Gore u NATO. Bila je to nesrećna greška sa zastavom, zbog čega žalimo. Ispravljamo grešku tako što menjamo zastavu, koja nije bila u potpunosti po specifikacijama“, ukazao je zamenik portparola NATO-a Pjer Kazalet, prenose „Vijesti“.

Osim ispred sedišta NATO-a u Briselu, zastava Crne Gore podignuta je ispred komande NATO-a u belgijskom gradu Monsu i Vrhovnog štaba komande za transformaciju u Norfolku u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako prenosi list „Dan“, na orlovom krilu, koje se nalazi na zastavi podignutoj na ceremoniji u NATO-u, nalazi se 14 pera, dok se na zvaničnom grbu nalazi 13 pera. Takođe, sam grb ima više zagasito žutu boju pojačanu crnom teksturom, tako da je teško govoriti o zlatnom orlu, kako je definisano Ustavom Crne Gore.

Pročitajte još: ASAD BEZ MILOSTI PREMA POBUNJENICIMA: Kiša bombi bez prestanka, SAA sravnila Daraju kao osvetu – 10 dana pakla za teroriste! (VIDEO)

ID U TOTALNOJ DEFANZIVI: Iračani ih potpuno razbucali, Mosul praktično oslobodjen! (FOTO, VIDEO)

APSOLUTNA ANARHIJA: Karakas u plamenu, scene iz holivudskih filmova! (VIDEO)

Izvor: Sputnjik

Top