PROTEST U NOVOM SADU: Desničari pozvali na bojkot N1, SNP Naši traži otkazivanje projekcije šiptarskog filma – ”Soroš platio reklamu za OVK” (FOTO/VIDEO)

Desničarski pokret Naši objavio je u svom saopštenju poziv na protest povodom projekcije filma “Kosovo… Nazdravlje! Gëzuar!” u Novom Sadu

Oni su u saoštenju pozvali na odgovornost televiziju N1 i udruženja БИРН и НУНС zbog organizacije dogadja.

SNP Naši su u saopštenju pozvali sve građane, rodoljube i veterane na protest ispred bioskopa u kome su planirali da održe promociju filma za koji navode da je ”promocija OVK i samoproglašenog Kosova” u režiji ”soroševaca i separatista.”

”Kosovo nazdravlje-Gëzuar”

U opisu poziva na Fejsbuk dogadjaju stranice nevladine organizacije sa Kosova Forum Ziviler Friedensdienst , navodi se da je ovaj film ”priča o susretu Arija Abduljija i Isaka Vorgučića. Oni u srpskoj enklavi nadomak Prištine, pretresaju konfliktnu kosovsku stvarnost za kafanskim stolom. Dok se opijaju, dvojica predstavnika duboko suprotstavljenih strana, iako su u stanju da sede za istim stolom, smatraju da je multietničko Kosovo “propala ideja” i da je suživot Srba i Albanaca nemoguć. Ari, koji je svoju OVK uniformu okačio o klin prvog dana nakon rata na Kosovu i Isak, koji je napustio monaški život jer se zaljubio, su novinari koji i danas utiču na javno mnjenje Kosova.

Sa druge strane, Srbin i Albanac koji ih demantuju, su Slaviša Stojanović i Mentor Gaši, koji u istoj u srpskoj enklavi drže azil za ulične pse. Sa puno ljubavi i predanosti, ovaj Srbin i Albanac zbrinjavaju bolesne kučiće, dopremaju ih u azil, leče i pokušavaju da ih udome. Zaokupljeni svojim humanim radom, a i velikim finansijskim problemima, Mentor i Slaviša uopšte nisu opterećeni kosovskim konfliktom, politikom i međunacionalnim odnosima na Kosovu.

Dokumentarni film “Kosovo… Nazdravlje! Gëzuar!” je rezultat projekta “Stvarni ljudi – stvarna rešenja” o odnosima Kosova i Srbije iz ugla istorije, svakodnevice, budućnosti, koji su zajednički realizovali Nezavisno društvo novinara Vojvodine, BIRN Kosovo i forumZFD Beograd, uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji. Pored ovog dokumentarca, producirano je još četiri, čije se promocije očekuju u Srbiji i na Kosovu.”

Pročitajte još: LIKVIDIRAN KOMANDANT ŠIPTARA U SIRIJI: Vašington i Priština potvrdili, sinoć lividiran terorista sa Kosova – Muhadžeri poginuo od američkog drona ! (VIDEO)

HRVATI UPALI U SRPSKE VODE I TERORISALI NOVINARE: Provokacija na Dunavu, Hrvati zaratili sa Liberlandom – pokušali da im potope čamac! (VIDEO)

ŠOKANTNE OPTUŽBE IZ ZAGREBA: Milošević i Tuđman imali zajedničke banke i zajedno pljačkali sirotinju – EU umešana u skandal! (VIDEO)

DESNIČARI PREKINULI PROMOCIJU JAHJAGINE KNJIGE: Bivša predsednica Kosova proterana iz Beograda, traže zabranu šiptarskog skupa – Vučić ponizava Srbe! (VIDEO)

Izvor: BBN

Top