DONET NOVI ZAKON: Austrija od oktobra zabranjuje burke, migranti će morati da potpišu ”ugovore o integraciji” – evo koliku kaznu će morati da plate!

U Austriji je danas stupio na snagu zakon koji propisuje da je od 1. oktobra ove godine zabranjeno nošenje burki na javnim mestima.

Nakon odluke Francuske 2011. godine da zabrani burke, slične odluke donete su i u drugim zemljama Evropske unije.

Propisana kazna za kršenje ovog zakona biće u visini od 150 evra, sudeći po zakonu koji je usvojen u parlamentu u maju, a koji je predsednik ove sedmice potpisao, prenosi AFP.

Druge mere uključuju sprečavanje distribucije ekstremističkih materijala, dok će se od migranata tražiti da potpišu “ugovor o integraciji”.

Ugovor podrazumeva dvanaestomesečni integracijski program u koji su uključeni kursevi usvajanja vrednosti nemačkog jezika. Neprisustvovanje kursu značilo bi smanjenje socijalne pomoći.

Zakon je sačinila centristička vlada nakon što je više od 90.000 tražilaca azila pristiglo u Austriju od 2015. godine.

Pročitajte još:  ŠOKANTNE OPTUŽBE IZ ZAGREBA: Milošević i Tuđman imali zajedničke banke i zajedno pljačkali sirotinju – EU umešana u skandal! (VIDEO)

PUTIN UNIŠTIO MEKEJNA: Evo kako je ruski predsednik odgovorio na uvrede američkog senatora – smeje mu se cela zemlja! (VIDEO)

NEVEROVATNO OTKRIĆE NAUČNIKA NAKON PRONALASKA DREVNOG HRAMA: Asteci žrtvovani ako izgube u fudbalu! (FOTO), (VIDEO)

DETALJ KOJI JE SVIMA PROMAKAO: Kineski predsednik stigao sam na sastanak sa ruskom delegacijom – evo šta mu je Putin odgovorio! (VIDEO)

Izvor: Tanjug

Top