LEGALIZACIJA KANABISA POČINJE USKORO U BIH: Ministarstvo priprema istraživanje o načinima primene – potvrdjeno u Sarajevu! (VIDEO)

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić potvrdio je da su u toku konsultacije sa stručnjacima o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe, ali nije mogao reći kada će se to eventualno dogoditi

Ponovio je da u okviru Ministarstva postoji sektor zadužen za ta pitanja, ali je naglasio da to nije tako jednostavno pitanje budući da je potrebno u to uključiti struku i nauku, jer će legalizacija kanabisa isključivo zavisiti od toga kakav će stav biti nauke i struke o tom pitanju.

– Uvažit ćemo ono što bude u interesu medicine i što bude u interesu pacijenata kojima to eventualno može pomoći. U skladu s tim ćemo se ponašati. Tražit ćemo ono što je najbolje rešenje na tragu standarda, pre svega, evropskih standarda – istakao je Mektić.

Kako je zaključio, kada se dobije konačan stav stručnjaka onda će legalizacija kanabisa biti samo pitanje da se to pretoči u normativni akt.

Pročitajte još: ID ZAPRETILA SRBIMA I HRVATIMA: Teroristi spremaju pokolj na Balkanu, panika u Zagrebu i Beogradu zbog terorističke pretnje – evo šta im je ID poručila! (FOTO)

BOMBARDOVANJE EVROPE SE NASTAVLJA: Pogledajte čija ambasada je nastradala u Ukrajini (VIDEO)

KIM KIDIŠE NA KOMŠIJE: Pogledajte koju drzavu hoće prvo da izbriše sa mape- ne, nisu Ameri! (VIDEO)

TEŠKE OPTUŽBE IRANA: Pogledajte koga krive za napade u Teheranu! (VIDEO)

Izvor: Blic

Top