HRVATI UPALI U SRPSKE VODE I TERORISALI NOVINARE: Provokacija na Dunavu, Hrvati zaratili sa Liberlandom – pokušali da im potope čamac! (VIDEO)

Bliski susret hrvatske policije i Liberlanđana na Dunavu, između Srbije i Hrvatske, umalo da se u nedelju završi – davljenjem

Kako “Alo!” saznaje, u nedelju je Vit Jedlička, predsednik nepriznate države Liberland, koja se nalazi između Srbije i Hrvatske, na adi poznatoj kao Gornja Siga, a čija je površina sedam kvadratnih kilometra, bio je u čamcu sa još nekoliko ljudi, kada im je patrola hrvatske rečne policije ugrozila živote, udarivši u njihovo plovilo!

Prethodno je, kako tvrdi izvor “Alo!” koji se nalazio u “napadnutom čamcu”, hrvatska policija u svom plovilu kružila oko njih, praveći velike talase. Tu se drama nije završila jer im je hravtski policajac zapretio da će ih potopiti, ukoliko se približe obali!

Kako za “Alo!” priča naš izvor, svi su bili preplašeni, a incident je trajao oko 10 minuta. On dodaje da se sve odigralo na mestu gde Hrvatska nema izlaz na Dunav, na međunarodnom plovnom putu i da su u proceduri prijavljivanja incidenta srpskom MUP-u, ali i Ministratvu inostranih poslova.

– Ovih dana Jedlička je boravio u poseti Srbiji. U nedelju se uputio u Sombor da obiđe granice Liberlanda, koji se nalazi na obalama Dunava, između Bačkog Monoštora i Zmajevca. Jedini put do tamo je vodeni, Dunavom. Kako smo prišli obali Liberlanda na 30 metara, bez ikakve namere da se iskrcavamo, veći patrolni čamac hrvatske policije počeo da divlja oko nas. Kružio je praveći talase koji su nas ljuljali i zapljuskivali. U jednom trenutku nas je i udario. Držali smo se sve vreme da ne bismo upali u Dunav, a posle udara skočili i pitali u čemu je problem. Hrvatski policajac počeo je da viče kroz prozor da će nas potpiti ako priđemo obali! U srpkom čamcu nalazili su se državljani Češke, Srbije i francuska novinarka. Prestravili smo se! Bez obzira na to što Hrvatska ne priznaje Liberland, mi imamo, kao svuda u svetu, diplomatski status – opisuje za “Alo!” dramu naš sagovornik i dodaje da je na njihovom čamcu vidljivo bila istaknuta zastava Liberlanda.

“Alo!” je došao u posed dva snimka incidenta, koji potvrđuju reči našeg sagovornika. Na prvom se vidi kako su u čamcu Vit Jedlička, predsednik Liberlanda, snimatelj, ali i zastava Liberlanda. Patrolni čamac hrvatske policije prvo se velikom brzinom približio tom čamcu, a onda počeo da kruži, praveći talase. Iz srpskog čamca su pitali u čemu je problem, ali nisu dobili ogovor. Drugi snimak pokazuje čas kada su se čamci dokatkli. Preplašeni ljudi skočili su i ponovo pitali hrvatske policajce da li ima problema, na šta su dobili odgvor:”Udaljite se na drugu stranu! Nemojte mi prilaziti obali, potopiću vas! Čuješ šta ti govorim? Priđi i potopiću vas!”

Pročitajte još: LEGALIZACIJA KANABISA POČINJE USKORO U BIH: Ministarstvo priprema istraživanje o načinima primene – potvrdjeno u Sarajevu! (VIDEO)

MAKEDONIJA DOBIJA NOVO IME: Stoltenberg zakazao sastanak u Skoplju, sledeće godine ulaze u NATO – SAD otvoreno priznale!

LINKVIDIRAN KOMANDANT ŠIPTARA U SIRIJI: Vašington i Priština potvrdili, sinoć lividiran terorista sa Kosova – Muhadžeri poginuo od američkog drona ! (VIDEO)

TRAMP ISCENIRAO NOVI NAPAD: SAD pokreću ovu ofanzivu u Siriji, oborena sirijska letelica – Rusi otkriili tajni plan SAD da ubiju Asada! (VIDEO)

Izvor: Alo

Top