RUSI NAGOVEŠTAVAJU NOVI OTVORENI RAT SA AMERIKOM: Zagrizli mamac, ovo im nikad neće oprostiti! (VIDEO)

Rusija zahteva vanredno zasedanje Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posle napada američke koalicije na vladine snage u Siriji

 

Ovaj napad je početak otvorenog vojnog sukoba, izjavio je prvi zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Franc Klincevič.

„Napad koji je koalicija na čelu sa SAD izvela je direktno stupanje koalicije u otvoreni vojni sukob u Siriji. To je akt agresije, Rusija će hitno podneti zahtev za vanrednu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija“, izjavio je senator.

Prema njegovim rečima, ovaj napad nije bio greška.

„Ovo je ciljana akcija koja je imala cilj da oslabi ofanzivu vladinih snaga. To nije greška“, rekao je Klincevič.

Klincevič je istakao da ruske baze u Hmejmimu i Tartusu u Siriji nisu ugrožene, jer ih raketni kompleksi S-400 i S-300 pouzdano štite.

„Naše baze tamo su apsolutno pouzdano zaštićene uz pomoć sistema S-400 i S-300. Rusija ima dovoljno snaga i sredstava da zaštiti ne samo sebe nego i Siriju“, rekao je senator.

Prema njegovim rečima, napad koalicije izazvan je njenom željom da „zaštiti svoj projekat koji se zove ID“.

„Vladine snage efikasno nastupaju u Siriji i to ne može da plaši drugu stranu“, izjavio je Klincevič.

Avijacija koalicije na čelu sa SAD večeras je bombardovala vladine snage u oblasti Tanfa na jugu Sirije. Osnova za napad je to što je komanda na kopnu dejstva ovih odreda procenila kao pretnju za snage koalicije.

Pročitajte još: RAMA I ZAEV KUJU PLAN ZA VELIKU ALBANIJU: Da li se spremaju nova etnička čišćenja na Balkanu?! (VIDEO)

FILIPINCI UNIŠTAVAJU SAMI SEBE: Duterte potpuno prolupao, ne štedi civilno stanovništvo da bi došao do terorista! (VIDEO)

AMERIKANCI BOMBARDOVALI SIRIJSKU ARMIJU: Da li je ovo početak kraja? (VIDEO)

Izvor: Sputnik

Top