FILIPINCI UNIŠTAVAJU SAMI SEBE: Duterte potpuno prolupao, ne štedi civilno stanovništvo da bi došao do terorista! (VIDEO)

Borbe u južnom filipinskom gradu Maraviju traju već dve nedelje, a snage bezbednosti ne uspevaju da načine značajniji pomak u operacijama za oslobođenje delova grada koje je zauzela Islamska država (ID)

 

Štaviše, Filipinska vojska pretrpela je velike gubitke u gotovo svakom pokušaju da probije odbranu koju su postavili Maute pobunjenici, pod zastavom ID-a.

Nakon kratkog primirja, koje je postignuto u pokušaju da se oslobodi oko 2.000 civila zarobljenih u zoni sukoba, vojska opd komandom predsednika Rodriga Dutertea nastavila je operacije u Maraviju.

Ovaj put, filipinska avijacija krenula je u uništavanje civilnih objekata u gradu, koji služe kao sklonište teroristima, unapred se mireći sa neminovnim visokim gubicima među stanovništvom.

Pogledajte snimke današnjih dejstava filipinskih aviona i helikoptera:

I nemonovane posledice:

Filipinska vojska je pokrenula i operacije u Burangaj Mapandiju, poznatom centru iz kog operišu Maute. Prema izveštajima filipinske vojske u tim operacijama danas je oko 50 terorista naterano na predaju, a uništeno je i nekoliko borbenih vozila terorističke grupe.

Pročitajte još: AMERIKANCI BOMBARDOVALI SIRIJSKU ARMIJU: Da li je ovo početak kraja? (VIDEO)

OPET BOMBA, TERORISTI REŠILI DA OBORE SVE REKORDE: Jos jedan ekstermistički napad koji pljuje na muslimansku religiju! (VIDEO)

UKRAJINSKA VOJSKA POD TOTALNOM UZBUNOM: Drhte pred moći “Slovenskog bratstva”! (VIDEO)

Izvor: Pravda

Top