VELIKA POBEDA SIRIJSKE ARMIJE: Oslobođena Maskana! Islamska država uništena u pokrajini Alepo! (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija objavila je večeras da se grad Maskana, poslednje uporište Islamske države u pokrajini Alepo, sada nalazi pod punom kontrolom sirijskih snaga.

Kako navodi sirijska vojna komanda, teroristi su se povukli iz Maskane, nakon što su u borbama prethodnih dana, ali i danas, izgubili sve pozicije koje se nalaze iznad grada.

Ključna pozicija koju su izgubili tokom današnjeg dana bila je crpna stanica severoistočno od Maskane:

Operacije za oslobođenje Maskane, koje su pokrenute 14. maja prvim napadima na položaje Islamske države u okolini aerodroma Džira, predvodili su pripadnici Specijalnih jedinica Obaveštajne službe pri Ratnom vazduhoplovstvu Sirijske arapske armije, poznatiji kao Tigrove snage.

Očekuje se da će se teroristi u povlačenju spuštati prema autoputu Zakija i dalje prema istoku pokrajine Hama, pošto je put prema Raki pod kontrolom kurdskih snaga.

Sa druge strane, rasterećene jedinice Sirijske armije poguraće preostali deo fronta prema granici sa pokrajinom Raka i očekuje se brzo potpuno oslobođenje preostalih teritorija na istoku Alepa.

Nakon oslobođenja Maskane, Tigrove snage će, najverovatnije, biti prebačene upravo na istok pokrajine Hama, gde treba očistiti sam centar sirijske terotorije, i obezbediti glavnu vezu sirijskih snaga na severu i jugu zemlje.

Pročitajte još: TRAMP OBIČNA MARIONETA: Evo kome polaže račune!

SAD UBILE 500 CIVILA U SIRIJI: Ruski mediji prenose, zvanični Vašington uhvaćen u laži – masovni zločini u Siriji i Iraku! (VIDEO)

NOVI MASAKR U ENGLESKOJ: Teror ne jenjava, opet Evropa na udaru! (VIDEO)

Izvor: Pravda

Top