DESNIČARI PREKINULI PROMOCIJU JAHJAGINE KNJIGE: Bivša predsednica Kosova proterana iz Beograda, traže zabranu šiptarskog skupa – ”Vučić ponizava Srbe!” (VIDEO)

Nekoliko desničarskih grupa i navijačkih organizacija i grupa okupilo se danas ispred Centra za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu da bi protestvovali protiv prezentacije kljige bivše predsednice Kosova, koja govori o navodnim slučajevima silovanja počinjenim od strane Srba u južnoj srpskoj pokrajini 1999

 

Portparolka  pokreta”SS Zavetnici” Milica Đurđević izjavila je za ruske medije da: ”Ovakva vrsta festivala ne doprinosi pomirenju već širi anti-srpsku propagandu, minimizira važnost srpskih žrtava i nameće kolektivnu krivicu Srbima, izjavila je Đurđevićka.

Ona je ponovila da se radi o stogodišnjem genocidu nad kosovskim Srbima, satanizaciji Srbije od strane NVO i Zapada. Portparolka ”SS Zavetnici” zatražila je od režima predsednika Vučića zabranu skupa i sprečavanje daljih poniženja srpskog naroda.

Ruski mediji preneli su da je protestu prisustvovao i predstavnici udruženja kidnapovanih i nestalih na Kosovu Sima Spasić i Miloš Stojković, koji je pozvao  šiptarsku stranu, navedu barem jedan primer da je džamija nije spaljena na Kosovu.

Pročitajte još: INCIDENT U BEOGRADU: Policija razvalila vrata i isterala umetnicu na ulicu, anarhisti kukali kao da ih kolju – haos na Dedinju! (VIDEO)

LAŽU I KURDI I AMERIKANCI: Lavrov otkrio kakav su dogovor Kurdi sklopili sa Islamskom državom! (VIDEO)

LAŽU I KURDI I AMERIKANCI: Lavrov otkrio kakav su dogovor Kurdi sklopili sa Islamskom državom! (VIDEO)

IRAČKE SNAGE PREUZELE KONTROLU NAD GRANICOM: Peršmange isterale teroriste, Iračani odmah počeli da se ukopavaju – odavde nema nazad! (VIDEO)

Izvor: BBN

Top