SPREMA SE POSLEDNJI OBRAČUN: Iračke snage izbile na granicu sa Sirijom, teroristi pred najvećom pretnjom – Peršmange su stigle! (VIDEO)

Šitski dobrovoljci PMU uz podršku iračkih snaga napredovali su do granice sa Sirijom, obaveštila je združena komanda iračke vojske

Sirijski medji prenelisu da su iračke snage po prvi put uspele da se probiju od 2014, u ofanzivi na ID iračka vojska, peršmange i PMU

Više o okrajima u Iraku pročitajte OVDE.

POSLE 6 GODINA BORBE: Pobunjenici beže, Damask od danas u rukama Asada – ruski helikopteri tuku sa svih strana! (VIDEO)

Zapažene uspehe u ovoj ofanzivi, kao i do sada, postigle su legendarne jedinice – Peršmange, više o njima možete pročitati OVDE.

OSVETA ZA POBIJENE KOPTE: Ministarstvo odbrane objavilo snimak bombardovanja ID u Libiji, žestoki udari na kampove terorista – Egipat poslao kaznenu ekspediciju! (VIDEO)

Snage PMU su uspele da povrate veliki deo teritorija i zapene veću količinu naoružanja i tehnike od ID.

Iračke snage značajno su pomogle kurdsko sirijske demokratske snage SDF u zauzimanju graničnog prelaza u Ninevehu na sirijsko-iračkoj granici.

Sirijski mediji preneli su da će sledeća tačka u fokusu PMU i iračke vojske najverovatnije biti prelaz Al Ka’im.

Sage PMU uspele su da zarobe i deminiraju auto-bombu ID.

Al Ka’im je poslednji granični prelaz ID koji ih povezuje sa njihovim snagama u Siriji, njegovo zauzimanje značilo bi opkoljavanje i kraj ID u Iraku.

Kamioni i automobili sa eksplozivom u samoubilačkim napadima ID postali su svakodnevnica Bliskog Istoka, kako je to izgledalo tokom ofanzive u Iraku možete videti na snimku ispod.

Kretanje snaga i kadrove iz ofanzive možete videti u sledećem snimku.

Pročitajte još: ŠOKANTNI REZULTATI ANALIZE: Odjeknula bomba iz Rusije, Srbija nadmašila sve rekorde – Rusi na drugom mestu!

NASTAVLJA SE MASAKR NA FILIPINIMA: U toku genocid nad hrišćanima, teroristi drže oko 2000 građana – Duerteove snage likvidirale 60 boraca ID! (VIDEO)

ASAD ISTREBIO TERORISTE: Tigrove snage somile ID u Alepu, SAA pobila hiljade terorista – palo je poslednje uporište! (VIDEO)

Izvor: BBN

Top