DUERTE BOMBARDOVAO TERORISTE: Filipinske snage opkoljavaju teroriste, žestoke borbe na ulicama Maravija – desetine mrtvih terorista leže na ulicama! (VIDEO)

Filipinske snage nastavile su i danas antiterorističke akcije protiv ID

Stanje na ulicama Maravija je trenutno mirno, čuju se samo sporadične eksplozije i razfali na obodima grada.

Podsećamo da je Duterte u utorak uveo ratno stanje na celom području ostrva Mindanao, na jugu zemlje, kao odgovor ekstremistima koji su vršili zločine u istoimenom gradu i mahali zastavama Islamske države.

Jake policijske snage uz pomoć specijalnih jedinica vojske već nekoliko dana vode žestoke okršaje sa ekstremistima, više o tome pročitajte OVDE.

Filipinski mediji prenose da se vode borbe po obodima grada Maravija, kao i da leševi oko 40 terorista leže po ulicama, kao i da je oko 80 odsto stanovništva evakuistano.

Podsećamo, militanati islamističke terorističke skupine Maute je upalo na ulice grada i na nekoliko mjesta podiglo manje barikade.

Grupa, koja je također poznata kao “Islamska država Lanao“, navodno je dobila podršku ISIL-a.

Nakon poziva u pomoć lokalnog stanovništva su u grad ubrzo poslane specijalne snage i policija. Predsjednik Rodrigo Duterte je odmah proglasio izvanredno stanje i uveo prijeki sud u pokrajini Mindano.

KURDI IH PUSTILI DA POBEGNU, PUTIN IH ZBRISAO: Ruski avioni uništili konvoj ID na putu ka Raki – ubijeno 120 terorista (VIDEO)

OFANZIVA U PUNOM JEKU: Iračka vojska juriša na prestonicu ID, pogledajte ulične borbe u Mosulu – Peršmange gaze po teroristima! (VIDEO)

Duterte je naveo da su islamisti planirali osnovanje kalifata širom tog dela Filipina u kojem živi 20 miliona i da je jedini način za njihovo uništenje bilo uvođenje ratnog stanja, prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

GEJ AFERA RUŠI VLADU U SRBIJI: Aleksandar Vučić je homoseksualac, bivši saradnik progovorio – ”Terao me da se skidam i …” (VIDEO)

VAŠINGTON I BERLIN U PANICI: Situacija na Balkanu krenula naopako – ovo nisu očekivali !?

NOVI HIT NA INTERNETU: Šešelj u američkom crtanom filmu! (VIDEO)

NOVA PREDIZBORNA PROVOKACIJA: Hrvatski mediji ćute dok Plenković večeras svečano otkriva spomenik Tuđmanu – evo gde će biti postavljen!

Izvor: BBN, Tanjug

Top