VUČIĆ PRED AMBASADORIMA EU ZEMALJA: Evo šta im je obećao da će raditi kao predsednik Srbije

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i izabrani predsednik Srbije razgovarao je danas sa ambasadorima Evropske unije i otpravnikom poslova delegacije EU u Srbiji Oskarom Benediktom, kojima je rekao da Srbija neće menjati prioritete i ciljeve tokom njegovog predsedničkog mandata.

Vučić je rekao da će kao predsednik Srbije raditi na očuvanju mira i stabilnosti u regionu, na jačanju saradnje sa susedima u cilju stvaranja drugačijeg ekonomskog okruženja.

– Radiću na stvaranju jedinstvene ekonomske zone, kao i na temama od strateškog značaja za zemlju, kao što su dijalog sa predstavnicima političkih stranaka u zemlji, koje su zainteresovane za dijalog, u cilju stvaranja bolje atmosfere, rekao je Vučić, na interesovanje ambasadora o njegovim budućim planovima i prioritetima.

Na sastanku je bilo reči o preporukama EU u procesu evropskih integracija, zastoju u pregovorima sa Prištinom i problemima sa formiranjem Zajednice srpskih opština kao i o izveštaju o poglavljima 23 i 24, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Otpravnik poslova delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt pohvalio je ekonomske reforme i napredak u procesu evropskih integracija a ambasadori su istakli da je mesto Srbije u Evropi i pozvali budućeg predsednika da iskoristi predsednički mandat da u toj evropskoj kući stvori što bolje uslove Srbiju.

– Srbija je na evropskom putu i radićemo na tome da taj proces do kraja sprovedemo u interesu građana Srbije, istakao je Vučić.

Premijer je izrazio zadovoljstvo povećanom trgovinskom razmenom sa EU, kao i povećanjem investicija iz EU. On je naglasio da je Srbija sve preporuke ozbiljno razmatrala i da će uskoro biti izabrana lica u Agenciji za borbu protiv korupcije.

Vučić je, kako se navodi, obavestio ambasadore EU o toku sastanka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini i lidera Zapadnog Balkana, koji je održan u Briselu pre dva dana.

Sastanku su prisustvovali i ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Aleksandar Vučić je ranije danas prisustvovao zajedničkoj poseti radova na mostu “Bratoljub”, koji spaja LJuboviju u Srbiji sa Bratuncem u Republici Srpskoj. Na susretu su učestvovali i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović i odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je iznenadio prisutne predstavnike medija izjavom o ujedinjenju dve srpske zemlje.

Pročitajte još: MASAKR NAD 3000 TERORISTA: Tigrove snage oslobodile 30 gradova, Asad odneo nevidjenu pobedu, Alep – groblje tenkova ostalo iza SAA! (VIDEO)

LUDAK JE REŠETAO PO AUTOBUSU: Izmasakrirano 28 pravoslavaca na putu ka manastiru, 26 ranjeno – jeziv zločin u Egiptu! (VIDEO)

MISTERIJA ZA SVETSKE NAUČNIKE: Neindentifikovan objekat u Baltičkom moru prirodna formacija ili vozilo sa drugog sveta? (FOTO),(VIDEO)

Izvor: Tanjug

Top