VELIKI GUBITAK ZA TERORISTE: Likvidiran vođa ID u Homsu, Putin se osvetio za Palmiru – udario Suhojem na starog rivala iz Čečenije! (VIDEO)

Islamska država je, ponajviše zahvaljujući ruskim udarima u istočnom Homsu, izgubila jednog od svojih vrhovnih komandanata, javlja Al-Masdar Njuz pozivajući se na svoje izvore.

Ebu Ajub Al Šišanija, kojeg ne treba mešati sa pokojnim Abu Omar al-Šišanijem, ubio je ruski Suhoj Su-34 bombarder tokom velikih povlačenja Islamske države iz centralnog Homsa u četvrtak.

Ebu Ajub Al Shishani, čovek čečenskog porekla koji je se borio i protiv ruske vojske u Čečeniji, bio je tvorac vojnih planova za prvi napad ID na Palmiru u martu 2016. godine, što je tada dovelo do povlačenja Sirijske arapske armije (SAA) iz ovog antičkog grada.

Sada već pokojni komandant ID je takođe učestvovao u brojnim borbama u susednom Iraku, posebno u pustinjskom ratu oko provincija Anbar i Niniva.

Njegova smrt predstavlja veliki udarac snagama kalifata koja sada mora da pronađe zamenu ako žele da odbiju očekivano nastupanje SAA sa istoka iz pravca Palmire, i da se oslobode iz opkoljenog grada i aerodroma Deir ez-Zora.

Ruski i sirijski borbeni avioni su igrali ključnu ulogu u odbacivanju nazad Islamske države iz sirijske pustinje.

Redak video koji se pojavio u petak pokazuje vazdušne napade na konvoje ID koji su bezuspešno pokušali da se povuku uz regiona, njega možete pogledati OVDE.

Kako je izgledalo bombardovanje uporišta i bunkera ID u Homsu od strane ruskih vazdušnokosmičkih snaga pogledajte u videu ispod.

Pročitajte još: NEŠTO SE DEŠAVA – PRENOS UŽIVO: Britanci digli lovce u vazduh, otkazali sve civilne letove, evakuisali ljude iz pozorišta – počela hapšenja… (VIDEO)

PSOVAO I TUKAO LJUDE USRED BEOGRADA: Svi mu se smejali, ovaj video je postao hit na internetu – ne zna se ko koga bije! (VIDEO)

BRUJE HRVATSKI MEDIJI: Hrvatska vojska jedva jača od vatrogasaca, Hrvati prošli gore i od Srba – evo kako ih je NATO uništio (VIDEO)

KURDI IH PUSTILI DA POBEGNU, PUTIN IH ZBRISAO: Ruski avioni uništili konvoj ID na putu ka Raki – ubijeno 120 terorista (VIDEO)

Izvor: BBN, Pravda

 

Top