NEŠTO SE DEŠAVA – PRENOS UŽIVO: Britanci digli lovce u vazduh, otkazali sve civilne letove, evakuisali ljude iz pozorišta – počela hapšenja… (VIDEO)

Tenzija u Velikoj Britaniji se ne stišava. Uz pojačane mere bezbednosti, i dalje se, valjda zbog predostrožnosti, reaguje na svaku sumnjivu situaciju.

Tako je evakuisana publika iz jednog londonskog pozorišta gde je predstava prekinuta, a policija pretražuje svaki pedalj zgrade.

Ali, ne dešava se samo to. Naime, dva borbena aviona britanske avijacije uzletela su iz baze u Škotskoj zbog hitnog reagovanja, javili su lokalni mediji. Britansko Ministarstvo odbrane nije imalo nikakav komentar, međutim britanski dnevnik “Dejli mejl” navodi da se smatra da su avioni krenuli, jer je primećena ruska letelica nedaleko od obale Velike Britanije.

 https://www.youtube.com/watch?v=t_4Clkd7f70

Britanska aviokompanija “Britiš ervejz” saopštila je da je otkazala sve letove sa glavnih londonskih aerodroma “Hitrou” i “Getvik” koji su planirani do sedam sati večeras zbog kompjuterskog problema na globalnom nivou, prenosi Rojters.

https://www.youtube.com/watch?v=rO2OBEnH-e8

“Imali smo veliki pad sistema informacionih tehnologija (IT) koji izaziva teške smetnje našim vazduhoplovnim operacijama širom sveta”, stoji u saopštenju “Britiš ervejza”.

 https://www.youtube.com/watch?v=4n7pIgtguJE
Top