TEŠKI PORAZ TERORISTA: Slavlje u Siriji, Asadove snage u jurišu zauzele 2000 kvadratnih kilometara!- pogledajte ovaj trijumf SAA (FOTO/VIDEO/MAPA)

Jučerašnja operacija Sirijske arapske armije u pokrajini Homs donela je snagama lojalnim Bašaru al Asadu najveći pojedinačni napredak u 2017. godini.

 

Sirijska arapska armija pokrenula je danas na hiljade pešadinaca i stotine borbenih vozila u ofanzivi koja je povezala teritorije pod kontrolom SAA na južnoj liniji fronta oko Palmire sa teritorijama prema južnoj granici zemlje.

Tokom ovih operacija, po prvi put od 2014. SAA pod kontrolom ima sve puteve koji vode od Damaska prema Palmiri – M90, M53 o M54, a Islamska država bila je prinuđena da prepusti preko 2.000 kvadratnih kilometara teritorije u centralnom Homsu.

Teško je nabrojati sva mesta koje je sirijska vojska pruzela tokom današnjeg dana, a među najznačajnijim su rudnici fosfora Mankura, planine Abu Dali, ceo region Savana, gradove Ulanija i Barda, Trougao Anebaha…

Pogledajte snimke iz borbi za područje Savana:

Uz to, SAA je presekla i “pobunjeničku” teritoriju u Istočnom Kalamunu od svake veze sa sponzorima koji su pristizali iz pustinje, pa je time praktično okončana i borba sa tamošnjim, inače izuzetno ratobornim, plemenima.

Jučerašnje operacije u pokrajini Homs započele su tenkovske jedinice u planinskim delovima oslobođenog područja.

Pročitatajte još:

PUKLA BRUKA U HRVATSKOJ: Pogledajte kako se izblamirala Kolinda, hrvatski mediji bruje – Trampu preseo sastanak NATO! (VIDEO)

Izvor: Pravda

Top