DUTERTEOV BES: Avijacija gađa teroriste, 1. divizija i 103. specijalna brigada upale u Maravi (VIDEO/FOTO)

Filipinska avijacija napada položaje terorista Islamske države u gradu Maravi, dok 1. pešadijska divizija i 103. specijalna brigada nadiru u grad. Dugo očekivana pojačanja tek jutros su stigla do grada čiji su veliki deo zauzeli teroristi Islamske države.

“Amia Pakpak” bolnicu i “Danasalan” koлedž, kao i još nekoliko važnih pozicija u gradu. Nekoliko predgrađa je takođe oslobođeno, a teroristi su se iz njih povukli gotovo bez borbe.

Podsećamo pre dva dana borci  Islamske države su upali u gradu iz kog su se slabe vojne i policijske snage odmah povukle prepuštajući Maravi teroristima. Oni su odmah zauzeli glavne državne institucije i na njima istakli crne zastave. Oni su stotinak ljudi uzeli za taoce.  Napad se dogodio dok se predsednik Filipina Duterte nalazio u poseti Rusiji.

Pretpostavlja se da je u gradu više od sto naoružanih pripadnika Islamske države koje predvodi terorista Insnilon Hapilon. On je lider terorističke grupe Abu Sajaf koja se zaklela na vernost Islamskoj državi.

Ratni izveštaji sa terena govore da je u borbama likvidirano 13 terorista ali da je poginulo i 8 vojnika, a 31 vojnik je ranjen. Predsednik Filipina Rodrigo Duterte proglasio je 60 dana ratnog stanja kako bi se obračunao sa teroristima.

Šta je Duterte tražio od Putina pogledajte OVDE. Kako Iračani koji se obre na strani Bašara el Asada napreduju ka Deir Ez Zoru pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Top