RATNI VETERANI NOVOG SADA: Nezadovoljni ratnici SFRJ i SRJ osnovali novo udruženje iz protesta – evo šta ih je pogodilo! (FOTO)

Ratni veterani pozvali su saborce da se bore za svoja krvlju stečena prava…

Nezadovoljni dosadašnjim radom brojnih udruženja, za koje navode da su postale ”privatne firme” i ”prićije pojedinaca” koji ne zastupaju interese i potrebe desetina i stotina hiljada ratnih veterana – otkrio je u intervjuu za ”BBN” predsednik udruženja Jansen Lang.

Tek osnovano udruženje navelo je u saopštenju da će kao jedan od govornika govoriti višedecenijski borac za slobodu uveženi gospodin Nikola Aleksić, predsednik Ekološkog pokreta Novog Sada.

”Kao i večina bivših vojnika, ja sam ratovao za svoju zemlju, koja god ona bila, kada god ona bila, kako god se ona zvala. Mnogi veterani danas ne mogu da ostvare svoja prava, a stotine i hiljade sporova i dalje traju i ne nazire im se kraj. Očekujem dostojanstven tretman ratnih veterana i osnivanjem novog udruženja šaljemo poruku svima koji su uzrupirali funkcije u udruženjima na teritoriji Srbije. Mi se nećemo pomiriti sve dok naša prava ne budu ispoštovana onako kako smo mi poštovali naše dužnosti i obaveze,” rekao je Lang.

 

Pročitajte još: Ovo pitaju djecu u školama RS: “Ko je počeo rat protiv srpskog naroda 1991-1992”?

NAORUŽANI ŠIPTARI ZAUZELI PLANINU, POLICIJA NE REAGUJE: Ekstremisti napravili vojni kamp, provokacija na dan nezavisnosti GC ! (VIDEO)

Izvor: BBN

Top