Ovo pitaju djecu u školama RS: “Ko je počeo rat protiv srpskog naroda 1991-1992”?

Pitanja za djecu u osnovnim školama Republici Srpskoj razljutila su stanovnike drugog entiteta u Bosni i Hercegovini, Bosanska nacionalna mreža tvrdi da se na testovima u ppkolama u RS postavljaju pitanja koja imaju ratnohuškački karakter, ali i “karakter potpunog negiranja historije”. Oni su optužili Milorada Dodika da stoji iza toka. 

“Ko je počeo rat protiv srpskog naroda 1991-1992.godine” pitanje je koje nosi najviše bodova na testiranju osnovaca u Republici Srpskoj Pored ovog pitanja djeca se pitaju za naziv “prve srpske države na teritoriji Sarajevskog polja”, te se od njih traži da napišu “ime nekog od junaka iz njihovog kraja”, navodi Mreža za njih sporne stvari.

“Također, u pitanjima u vezi orijentacije i snalaženja u prirodi, kao ponuđeni odgovori nude se. šuma, godoci i crkva dok, u svim testovima se nigdje ne spominje Bosna i Hercegovina već samo “Republika Srpska” i Srbija na šta se očito mora sistemski reagovati jer to vodi dubokom cijepanju dijela naše države i njegovom priključenju Srbiji, smatraju iz Bosanske nacionalne mreže.

Pročitajte još:

NOVI SKANDAL U HRVATSKOJ: Kolinda sa vojnicima zapevala Tompsonovu pesmu, stigao odgovor iz Srbije – evo šta je Vučić rekao… ! (VIDEO)

ŠOK ZA CEO SVET – NOVA IZDAJA NA SVETSKOM NIVOU: Ko je ovo mogao da očekuje od Marin Le Pen?

Izvor: Balkanbreakingnews.com

Top