ŠOK ZA CEO SVET – NOVA IZDAJA NA SVETSKOM NIVOU: Ko je ovo mogao da očekuje od Marin Le Pen?

Liderka Nacionalnog fronta Marin le Pen odustaje od svoje ideje da Francuska treba da napusti evrozonu, rekao je glavni ekonomski strateg te partije Bernar Mono.

Le Penova je u petak izjavila da će njena partija započeti sa razmatranjem svog protivevropskog stava nakon što prođu parlamentarni izbori sledećeg meseca.

„Neće biti ’fregzita‘. Uzeli smo u obzir to što nam je francuski narod rekao“, rekao je Mono za britanski „Telegraf“.

Mono je naveo da i dalje smatra da evro nije tehnički vredan, ali da nema smisla tvrdoglavo insistirati.

„Od sada će naša politika biti da pregovaramo o sporazumima sa EU koji bi nam dali veću kontrolu nad budžetom i bankarskim propisima“, rekao je Mono.

Marin le Pen je izjavila da bi joj bilo prirodno kada bi potpredsednik Nacionalnog fronta Florijan Filipo podneo ostavku na mesto u partiji ukoliko bi ona napustila jedan od glavnih stavova koji je branila tokom neuspele predsedničke kampanje: odustajanje od evra.

Ona je navela da bi „na njegov račun“ išao njegov izlazak iz partije i dodala da njegovo skorašnje upozorenje o napuštanju partije ukoliko se promeni stav o evru, nije shvatila kao „ucenu“.

Pročitajte još:

NOVI SKANDAL U HRVATSKOJ: Kolinda sa vojnicima zapevala Tompsonovu pesmu, stigao odgovor iz Srbije – evo šta je Vučić rekao… ! (VIDEO)

Izvor: Tanjug

Top